Thursday, October 15, 2009

Selamat Hari Jadi Uncle Ong
Ucapan hari jadi yang ke-85 buat Uncle Ong@ Chin Peng Si Penyembelih! Panjang umur si penyembelih rakyat Malaya. Lantaklah umur dia panjangpun, biar dia tengok dan rasa sendiri betapa rakyat Malaysia setiap hari memaki-maki dia (elok dibina satu tugu untuk Chin Peng supaya senang dibaling batu, najis dsb. boleh gak kalungkan dengan batu nesan di sebelah pejabat DAP Perak).

Apa yang nak discrew ialah kegampangan beberapa rakyat Malaysia yang tak pernah kenal erti perjuangan menentang komunis, yang tak pernah susah-susah nak angkat senjata meninggalkan anak bini untuk lawan komunis di hutan belantara. Tahniah, inilah manusia yang bertuah hari ini untuk discrew.... Dato' Ngeh Koo Ham the Great dan M.Kulasegaran, Datuk Bandar Tanjung Rambutan.

Alkisahnya, berangkatlah Ngeh, Kula, Wong Wing On dan Chan Kok Keong-peguam DAP ke Bangkok daripada Pulau Pinang menaiki FD 3542 Thai Air Asia ke Bangkok hari Ahad lepas (orang tengah sibuk mengundi di Bagan Pinang) semata-mata untuk meraikan hari ulangtahun ikon@idola DAP iaitu Chin Peng. Apa rasionalnya pahlawan-pahlawan Pakatan Rakyat ini meraikan hari jadi Si Penyembelih tu? Inikah pemimpin yang dipilih rakyat Perak, yang diagung-agungkan PAS selama ini kerana boleh membaca Al-Quran (Nizar Jamaludin sila jawab). Rakyat Perak ingat tak lagi Tanah Hitam, Ayer Kala, Gerik, Batu Gajah, Kuala Kangsar dan banyak lagi tempat yang jadi saksi kekejaman komunis satu masa dahulu. Berapa ramai rakyat tak berdosa dan pasukan keselematan kita yang terkorban angkara Chin Peng?

Wahai Debra Chong, tulislah lagi berita-berita yang menghiburkan tentang Chin Peng. Ingat, kau akan discrew selepas ini (Early birthday suprise for Chin Peng;http//malaysianinsider.com)! Kau silap betul tunjukkan gambar Ngeh belakang Chin Peng dan kau jugak bebal sebab tarik balik gambar tu (takut orang lain tahu Ngeh pun ada) Malas nak cerita banyak-banyak. Kawan-kawan lain bolehlah tolong tambah masakan yang tak berapa enak dimakan Ngeh, Kula dan Debra ni. Banyak lagi masakan yang tak berapa nak sedap untuk dihidangkan. Tunggulah ye.

MARI KITA LIHAT...SAPE YG KENA SCREW...


Assalammualaikum....Alhamdulillah, dengan izin Allah Taala dapat juga saya menikmati kebebasan dan keamanan di bumi bertuah ini. Banyak bezanya sebelum saya sampai di tahap ini.Kalau dulu kurang didengari 'kokokan ayam yang bertahi diekor'. Tetapi sekarang kokokan ayam itu bersahut-sahutan dan makin jelas di sana sini tahi-tahi ayam yang bertaburan mencemari bumi bertuah ini. Saya begitu terpanggil untuk membersihkan tahi-tahi itu dan mengurangkan kokokan ayam yang menang di gelanggang yang dia sendiri tidak bersedia untuk bertarung! Harapan saya SCREWKUAT mampu memberi impak positif kepada rakan-rakan blogger lain untuk memaut atau mendapatkan ilham untuk 'screw' mana-mana yang patut agar tidak goyang dan menggoncangkan bahtera merdeka ini. Sekian, kita tunggu screw pertama yang akan keluar...