Thursday, September 8, 2011

PENGERUSI PKM AKUI KOMUNIS GAGAL DAN MENIPU!!!Memandangkan PAS sekarang menggunakan strategi merujuk ahli keluarga Mat Indera dan bahan-bahan sejarah, Tukang Screw sahut strategi tersebut dengan satu lagi pendedahan! Musa Ahmad, bekas Pengerusi Parti Komunis Malaya yang berpengkalan di Beijing, China semasa pemberontakan bersenjata PKM sebelum Perjanjian Hadyai 1989 membuat pendedahan berikut:

"Dari awal-awal lagi PKM sukar mendapat sambutan di kalangan rakyat, khususnya orang-orang Melayu kerana orang-orang Melayu menolak sama sekali ideologi yang menafikan ketuhanan. Usaha PKM mendapatkan sedikit sebanyak sokongan adalah berasaskan kepada penipuan. Sebelum merdeka PKM bertopengkan nasionalis dan anti kolonialis kononnya berjuang untuk mencapai kemerdekaan daripada Inggeris.

Apabila Malaya mencapai kemerdekaan dalam tahun 1957, topeng yang dipakai oleh PKM itu telah didedahkan sama sekali. Oleh kerana enggan menerima hakikat ini maka PKM berselindung di sebalik teori-teorinya yang palsu itu. Kemerdekaan Malaya kononnya tidak tulin kerana masih banyak terdapat unsur-unsur kolonial dan feudal. PKM menggambarkan Malaya sebagai sebuah negeri "neokolonialisma", iaitu suatu istilah yang telah dilaungkan oleh D.N Aidit Ketua Parti Komunis Indonesia. Ini dijadikan oleh PKM bagi meneruskan perjuangan bersenjata.

Dari masa ke semasa Chin Peng yang berada di China mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang panjang lebar menonjolkan yang kononnya keadaan tempat dan antarabangsa telah mengujudkan suasana revolusioner. Tapi apa yang dinyatakan oleh Chin Peng itu adalah khayalannya sendiri.

Sejak kebelakangan ini PKM cuba pula menipu orang-orang Melayu dengan mengujudkan identiti nasionalisma.

PKM MENDAKWA PERJUANGAN MEREKA ADALAH LANJUTAN KEPADA PERJUANGAN YANG DIPIMPIN OLEH TOK BAHAMAN, TOK GAJAH DAN BEBERAPA ORANG PAHLAWAN MELAYU SEMASA MENENTANG INGGERIS DIABAD YANG LALU. INI ADALAH KARUT DAN JANGANLAH TERPEDAYA DAN TERPERANGKAP DENGAN KEDUSTAAN INI."

Tukang Screw bukan sengaja atau sesuka hati mereka-reka kenyataan ini yang dikeluarkan sendiri oleh Musa Ahmad pada 6 Januari 1981 selepas beliau menyerah diri kepada Kerajaan Malaysia kerana berasa tertipu dengan perjuangan komunis yang banyak menyusahkan orang Melayu dan merosakkan masa depan anak-anak Melayu yang menyertai Rejimen Ke-10 PKM. Mungkin Suhaizan Kaiat atau Dr. Dzulkifly Ahmad boleh mengeluarkan hujah dan bukti ilmiah lain untuk menyangkal kenyataan Musa Ahmad. Atau lebih baik bawa balik Chin Peng dan buatlah road show ke seluruh negara. Sudah terang lagi bersuluh perjuangan PAS menegakkan Islam di Malaysia sedikit demi sedikit cuba dirosakkan oleh segelintir pemimpin yang kurang latar belakang agama dan gila untuk berkuasa. Mohd Sabu tersilap langkah membangkitkan isu ini dan tanggunglah akibatnya. Sedar tidak sedar Mohd Sabu dan beberapa pemimpin PAS yang bodoh sombong dan perasan pandai seperti ahli sejarah terkenal mereka iaitu SUHAIZAN KAIAT telah menyokong perjuangan komunis menjatuhkan kerajaan secara bersenjata dan tersiratnya itulah yang cuba dilaksanakan oleh PAS dan Pakatan Rakyat iaitu menjatuhkan kerajaan seperti di Mesir, Libya dan Tunisia. Waspadalah dengan duri dalam daging ini.

Akhir kata, Tukang Screw akan berehat sehingga Selasa ini untuk menyiasat dan mendedahkan beberapa lagi bahan bukti sebelum berkampung di Bukit Kepong pada minggu hadapan menunggu ahli sejarah PAS, SUHAIZAN KAIAT berdebat dengan ahli sejarah dan penduduk Kg.Bukit Kepong. Itupun kalau SUHAIZAN KAIAT anak jantan!

EDISI DEDAH: KISAH MAT INDERA DALAM BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DICIPLAK?

Tukang Screw telahpun membaca kisah Mat Indera yang ditulis oleh Ismail Adan dalam buku Pengukir Nama Johor. Kalau dibaca sekali imbas Tukang Screw boleh rasakan bahawa rujukan untuk kisah ini hanya daripada bukti temubual dengan penduduk kampung atau waris-waris terdekat Mat Indera. Sumber rujukan yang digunakan Ismail Adan juga agak terhad. Apa yang menarik perhatian Tukang Screw, salah satu sumber rujukan Ismail Adan ialah Maklumat Lisan Johor iaitu iaitu satu projek yang dikendalikan pelajar-pelajar kewartawanan Kajian Sebaran Am Institu Teknologi Mara dan diterbitkan oleh Biroteks, Institut Teknologi Mara Shah Alam pada tahun 1987.

Setelah Tukang Screw membaca Maklumat Lisan Johor pada muka surat 213 yang menceritakan tentang Mat Indera hasil maklumat lisan daripada orang perseorangan di sekitar Johor yang diperoleh pelajar ITM Shah Alam yang membuat kajian mendapati bahawa isi kandungan kisah Mat Indera tulisan Ismail Adan dicedok hampir 90% daripada kisah Mat Indera dalam Maklumat Lisan Johor! Tidak salah jika Ismail Adan merujuk beberapa kenyataan di dalam Maklumat Lisan Johor, tetapi malangnya hampir 90% dicedok. Di mana kredibiliti penulis seperti Ismail Adan? Insya Allah Tukang Screw akan dedahkan isi kandungan sebenar Maklumat Lisan Johor untuk kita sama-sama nilai bahan rujukan yang diambil oleh PAS terutama oleh AHLI SEJARAH mereka, SUHAIZAN KAIAT!!!