Tuesday, August 9, 2011

YB Romantik: Bestnye Raye Tahun Ni....PAS terus berdolak dalik dalam isu penguatkuasaan JAIS terhadap dakwaan usaha memurtadkan segelintir umat Islam di sebuah gereja di Damansara. Sikap dolak dalik PAS ini tidak menghairankan Tukang Screw sebab memang itulah sikap munafik PAS sejak ditubuhkan pada tahun 1951. Kalau isu-isu yang memberi kelebihan kepada mereka, tak perlu siasat terus serang!!!!! Termasuklah isu kahwin dua YB Amirudin Hamzah, ADUN Anak Bukit yang cukup pandai mengayat isteri orang sehingga runtuh sebuah masjid.


Nampaknya kisah YB Romantik ini dahpun di'spin' rakan-rakan dari utara yang turut dapat menghidu aroma kemanisan berpoligami secara keji YB Romantik kita ni!!! Ramai kalangan rakan-rakan YB semasa di MRSM dahulu tidak menyangka bahawa YB akan berkahwin dengan Nora Mohd Noor yang bercinta secara diam-diam semasa zaman persekolahan dahulu dan bertemu kembali pada tahun 2009 seterusnya menyambung cinta lama secara sulit. Hal hubungan sulit ini terdedah apabila Nora diceraikan suaminya di mana YB Romantik telah menjadi penjamin kepada Nora yang membeli sebuah kereta baru semasa masih sebagai isteri RA (bekas suami Nora). Bagaimana Nora seorang surirumah sepenuh masa mampu membeli sebuah kereta baru jika tiada penjamin iaitu pihak ketiga? Apabila Nora ditanya RA tentang penjamin kereta tersebutkah yang menyebabkan penceraian mereka, Nora hanya berdiam diri, tidak mengiya dan tidak juga menidak.

Akhirnya setelah bernikah dengan YB Romantik, Nora mengaku dia mengahwini YB kerana untuk mendalami Islam!!!!! Hahahahahahahahahahahhahaahaha......Adakah seorang Islam yang alim dan warak seperti YB Romantik sanggup meruntuhkan masjid orang lain? Tidak cukup Islamkah RA di sisi Nora? Kalau setakat tahap ilmu dan kewarakan YB Romantik lagi eloklah Nora memilih Din Puduraya yang lagi berpengalaman. MMMMM...dah lama jugak tak cerita pasal Din Puduraya. Sabar....nanti sama-sama kita bawa pulang VCD Aksi Din Puduraya semasa balik beraya nanti!!!


Adakah wajar alasan untuk mendalami Islam digunakan untuk menutup kesalahan besar yang telah dilakukan Nora dan YB Romantik? Adakah YB jahil tentang hukum-hakam Islam? Mengapa YB tidak menegur Nora yang menduakan suaminya dengan menjalinkan hubungan sulit dengan YB? Adakah dengan menjadi wakil rakyat PAS maka halal melakukan perkara yang haram? Sungguh hina dab memalukan apabila menggunakan Islam sebagai topeng wajah untuk menipu masyarakat!!! Tukang Screw difahamkan perkahwinan kali kedua YB ini mendapat tentangan isteri pertamanya. Malahan anak-anak mereka juga tidak merestuinya. Adakah kerana berstatus YB PAS maka kebenaran isteri pertama tidak diperlukan lagi? Adakah kerana Pok Nik memberi wang cenderahati kepada wanita yang benarkan poligami di Kelantan maka YB pun teruja untuk mendapatkannya?


Tukang Screw tidak menentang poligami kerana ianya dibenarkan dalam Islam. YB takkan lupa syarat utama poligami ialah "adil". Adakah adil YB 'merompak' Nora dari suaminya? Mampukah YB berlaku adil kepada isteri pertama dan anak-anaknya? Jangan haraplah YB, dengan diri sendiripun YB tak mampu berlaku adil inikan pula dengan orang lain. Tapi yang lebih seronoknya tahun ini YB akan beraya bersama isteri keduanya bersama Nora....wah nikmatnya beraya dengan isteri tersayang.


InsyaAllah, Tukang Screw akan berjumpa bekas suami Nora untuk mendapatkan beberapa kepastian sebab Tukang Screw dimaklumkan oleh RA bahawa dia masih lagi menyimpan SMS intim daripada YB Romantik kepada Nora.........pastinya menarik untuk dibawa pulang berhari raya nanti. Selain menonton VCD BERSIH yang dibekalkan PAS Pusat, bolehlah sekali menonton VCD Din Puduraya dan SMS YB Romantik! Wallahhualam...