Thursday, November 19, 2009

RAHMAT DARI BANJIR
Tukang Screw minta maaf banyak-banyak sebab gagal buat sebarang posting dalam tempoh seminggu ini. Sebenarnya Tukang Screw baru sahaja nak pulih dari demam melawan banjir di Kelantan. Walaupun banjir baru sahaja nak surut di Kelantan macam-macam pulak yang timbul di Kelantan. Itulah rahmatnya banjir!

Apa yang Tukang Screw cuba nak timbulkan dari banjir di Kelantan ialah beberapa perkara yang menjadi kerisauan di kalangan orang-orang kuat Nik Aziz terutamanya Husam Musa. Husam cukup bimbang dengan beberapa isu yang sedang melanda Kelantan (bukan isu banjir). Sebelum ini tidak pernah Kelantan dilanda isu sebegini dan sebab itulah ada kewajaran kenapa Husam perlu berasa bimbang. Rakan baik Husam, Kickdafella yang menghuru-harakan Kelantan pula gagal dihubungi Husam untuk menjernihkan semula suasana. Khabarnya Nik Aziz enggan mendengar semua penjelasan Husam mengenai perkara yang sedang melanda Kelantan sekarang. Apa yang amat ditakuti Nik Aziz dan Husam sekarang ialah 'serangan' SPRM ke Negeri Serambi Mekah dan mereka percaya Kickdafella sekarang berada bersama SPRM untuk menelanjangkan Kerajaan Kelantan yang selama ini mendakwa bersih daripada korupsi dan kronisme.


Bagi menyelesaikan masalah besar di Kelantan, Husam merancang sesuatu supaya Ariffahmi, menantu Nik Aziz untuk meletakkan jawatannya supaya isu seperti tajaan haji dapat diselesaikan tanpa menjatuhkan maruah Nik Aziz. Husam sebenarnya mengakui bahawa isu tajaan haji ini adalh benar-benar terjadi dan bakal menjejaskan imej maksum Nik Aziz. Nik Aziz amat marah dengan Husam sekarang ini kerana dialah yang mengambil Kickdafella bekerja dengan PMBK walaupun Husam sedar yang dia adalah ahli UMNO! Nampaknya Kickdafella akan bertukar tuan baru iaitu Media Prima Berhad yang mampu 'membela' beliau sambil-sambil menelanjangkan terus Kelantan.

Apa yang berlaku di Kelantan sekarang ini pada Tukang Screw berpunca daripada Nik Aziz sendiri yang terlalu suka 'berterus-terang' dan bercakap apa sahaja perkara yang terlintas di serbannya. Tidak semua perkara yang kita perlu dedahkan untuk makluman umum hingga 'terlucut kain'. Jadi sekarang masyarakat sudah melihat Nik Aziz yang maksum turut sama terima rasuah walaupun niatnya bukan begitu. Sedarkah Nik Aziz, siapa sebenarnya Ariffahmi? Bukan sekadar menantu tetapi sudah menjadi 'anak hantu' bagi Nik Aziz yang termakan cakap isterinya yang amat menyayangi menantu kesayangganya. Dengar-dengar Ariffahmi adalah ejen UMNO yang berjaya penetrate keluarga Nik Aziz dan kerajaan Kelantan. Sebenarnya banyak perkara yang telah dilakukan Ariffahmi untuk merosakkan imej Nik Aziz dan kerajaan Kelantan. Kita sama-samalah tunggu dan tengok siapa yang kena! Tukang Screw juga nak ingatkan kepada Husam Musa dan Nik Aziz yang kita ini bukannya maksum dan tidak lama lagi balak dan Ladang Rakyat akan membuat kedua-dua manusia maksum ini tak senang tidur!