Thursday, November 5, 2009

Nizar Penyapu Burok 2: Menjelang 7 Nov.

Munafik sungguh partai PAS. Tukang Screw cakap sebab memang betul PAS munafik. Tak percaya..? Dulu Nik Aziz dan lain-lain pemimpin PAS kata PAS tiada konflik dalaman diperingkat pusat ataupun negeri. Kononnya nak cover line panas mengelegak dari bawah. Sebenarnya PAS memang dalam situasi konflik dan conflict denial.

Tukang Screw mendapat khabar daripada teman yang sudah letih dengan permainan politik PAS. Teman khabarkan bahawa kepimpinan PAS Selangor sangat kacau bilau. Khalid Samad sudah lama impikan kerusi Pesuruhjaya PAS Selangor. Khalid rasa dia yang paling layak untuk berada disitu.

Alasannya, dalam banyak-banyak pemimpin PAS, Khalid paling senior dan berkebolehan (Khalid yang perasan). Tapi bila Hassan Ali muncul semasa zaman reformasi 1999 peluang Khalid seperti dicantas olehnya. Khalid terasa hati dan mula merangka strategi. Teman Tukang Screw cerita tanyalah ahli PAS Shah Alam, mereka tahu bagaimana Khalid Samad mengatur strategi untuk merampas kerusi Pesuruhjaya dari tangan Hassan Ali.

Khalid tidak dilantik sebagai Pesuruhjaya kerana jawatan itu adalah dilantik oleh presiden parti. Hassan Ali orang Hadi Awang tapi Khalid lebih suka menentang arus. Khalid lebih moderat untuk tidak bersefahaman dengan presiden yang lebih kearah ulama'.

Yang paling memeranjatkan bila ditabur cerita insiden kepala lembu sek.23 dalangnya adalah Hassan Ali dengan bantuan UMNO. Nauzubilillah..teman Tukang Screw mengucap panjang membuang kopiah kerana menceritakan perihal orang takut dikatakan fitnah.

Lagi satu, katanya Khalid Samad sudah menghantar memo kepada Khalid Ibrahim pada 30 Okt 09 agar membuang Hassan Ali daripada jawatan exco kerana bersikap bertentangan dengan prinsip Pakatan Rakyat. Ini sudah diwar-warkan oleh sahabat blog Tukang Screw [Rujuk].

Tapi Tukang Screw percaya sebenarnya Khalid Samad mahu membunuh terus karier politik Hassan Ali demi cita-cita politiknya. Semua ahli PAS Shah Alam tahu akan long term interest Khalid untuk merampas jawatan no.1 PAS Selangor.

Menjelang 7 Nov, seminar PAS pasti ada kejutan kerana Khalid Samad sudah memasang strategi untuk mengenakan Hassan Ali yang pasti akan mengejutkan ramai pihak dan penyokong totok PAS. Teman Tukang Screw mengatakan Khalid sudah menyalakan api dan Aziz Bari sudah menambah minyak untuk membakar Hassan Ali.

Sebelum mengakhiri perbualan teman Tukang Screw kecewa dan mengaku ini adalah musibah Allah setelah PAS mempermainkan hukum Allah.

Nanti Tukang Screw ceritakan apa Aziz Bari nak buat 7 Nov nanti. Tunngguu....!