Tuesday, October 27, 2009

Nizar Screwkuat: Mesyuarat Esok Ramai Yang Nak Kena Screw..!

1. Untuk posting kali ini Tukang Screw khabarkan berkaitan Mesyuarat Khas PAS esok. Media galak mengatakan Nik Aziz akan hadir sebagai menyahut desakan kepimpinan PAS setelah penat menghangatkan ruang politik negara. Tukang screw tabik spring pada tok guru kerana berani berhadapan dengan kenyataan dan realiti.

2. Semua penyokong totok dan ahli PAS tahu EGM yang dicadangkan tok guru tak jadi. Alasannya tak sesuai atau ada sebab lain yang lebih berhemah..! Tok guru berjawatan mursyidul am tidak berkelayakan. Selesai solat maghrib tadi Tukang Screw dihubungi teman, alibinya antara ahli rapat dengan kepimpinan kanan PAS.

3. Panjang ceritanya tetapi Tukang Screw rumuskan beberapa perkara yang akan dibincangkan esok. Dalam mesyuarat esok semua pimpinan PAS mahu tok guru menjelaskan punca sebenar hingga memaksanya mengeluarkan kenyataan sepertimana yang terkandung didalam laman blognya. Maksudnya kepimpinan mahu tok guru berterus terang (heart to heart) kiranya seperti tok guru dihadapkan ke tribunal displin parti.

4. Kenyataan keras tok guru dilihat seperti menghala muncung pistol ke kepala Presiden. Ini mungkin Tukang Screw gambarkan kekalahan PAS di Bagan Pinang telah menyediakan alasan yang kukuh untuk Tok Guru menghentam Presiden secara halus. Ibarat pukul anak sindir menantu. Bagaimana pun, mesyuarat esok Presiden yang disindirkan oleh ramai ortodok PAS sebagai lembik dan flip flop akan diberi ruang untuk menjelaskan berkaitan hala tuju parti mengikut situasi politik semasa tanpa merosakkan asas perjuangan PAS (Anwar dan klik pasti tak senang duduk)..!

5. Dalam blog Tok Guru dengan jelas telah menamakan beberapa tokoh pimpinan PAS yang tidak disenangi tok guru kerana tindak tanduknya yang digambarkan bertentangan dengan prinsip Pakatan Rakyat. Walau bagaimanapun ruang musyawarah esok akan digunakan oleh tokoh2 ini untuk memberi penjelasan dan membela diri. Mereka juga mempunyai hak walaupun dalam perjuangan PAS, tidak se'veteran' Tok guru dan Presiden.

6. Tetapi bab yang ini Tukang Screw paling suka seperti mana yang diberitahu oleh teman, kesemua Pesuruhjaya Negeri akan diberi peluang untuk memberi pandangan dan juga pendirian dalam pelbagai isu terutamanya perkara pokok..kerjasama didalam Pakatan Rakyat. Kalu diikutkan berkemungkinan topik ini paling tidak disukai oleh beberapa pimpinan yang proAnwar. Ustaz Azizan mungkin banyak perkara yang mahu disentuhnya. PAS Perak akan konsisten dengan kegilaan untuk bubar DUN dan lagi satu apa khabar PAS Penang dan Khalipap Umar. Selangor tak perlu diulas mungkin ada yang kena screw bawah meja..!

7. Agak lama juga terkedu mendengar perkara terakhir yang dikhabarkan oleh teman kepada Tukang Screw. Katanya perkara ini mungkin mengundang rasa tidak puas hati ramai pihak tetapi masih ada ruang untuk berbincang dan mencapai kata sepakat. Mesyuarat esok juga akan membahaskan peruntukan undang-undang tubuh PAS berkaitan pemecatan seseorang yang mempunyai jawatan didalam parti. Nampak macam ada sorang dua yang nak kena screw esok.

8. Sebelum mengakhiri talian, teman Tukang Screw sempat berseloroh "hang jangan screw kuat sangat pasai esok ada yang lagi kuat kena screw" Tukang Screw sambut mari kita tengok sapa yang kena...Screwww...!

1 comment:

GOMO said...

salam...mantap tu tukang screw..ha ha ha..agak agak Nik Ajis kena screw kuat esok??? ha ha ha