Monday, December 28, 2009

SKANDAL SEKS PEMIMPIN PAS PART VI

Ini yang susahnya kalau jadi bekas tahanan ISA. Ada saje perkara yang perlu diselesaikan yang begitu merumitkan hidup. Apa nak buat, berani buat berani tanggung. Maaf Tukang Screw pinta kepada semua sebab agak lama menyepi diri hingga menimbulkan pelbagai pertanyaan, cercaan, herdikan dan sokongan daripada mereka-mereka yang sudi melawat blog ini. Apapun ramai yang tidak sabar mengetahui siapakah pemimpin PAS yang terlibat dengan hubungan terlarang dengan isteri orang yang bernama 'INTAN' (hanya nama panggilan).

Maklumat daripada 'kaki-kaki' yang Tukang Screw pasang di Puduraya mendapati cerita tentang skandal ini berlegar-legar di kalangan mereka yang bekerja di hentian tersebut yang cukup mengenali INTAN walaupun sekarang agak kurang panas sebab Tukang Screw 'bercuti'. Pelbagai spekulasi timbul dan yang agak menarik cerita ini sengaja direka oleh 'musuh' perniagaan suami INTAN di kalangan pengusaha bas-bas ekspres di situ. Di sini Tukang Screw menolak sama sekali ianya direka, apatah lagi sengaja ditimbulkan oleh 'musuh perniagaan' suami INTAN! Tiada sesenpun yang Tukang Screw terima daripada pengusaha bas ekspres apatah lagi tiket bas percuma sebab Tukang Screw memang kerap ke kampung halaman di selatan Semenanjung! Maklumlah tak mampu beli kereta lagi.

Khabarnya si polan pemimpin PAS ini mula takut identitinya akan didedahkan. Terus terang Tukang Screw katakan, tidak perlu didedahkan siapa yang terlibat sebab niat Tukang Screw hanya untuk meminta si polan dan INTAN segera bertaubat dan kembali ke pangkal jalan agar tidak terus terlanjur. Masih ada keluarga yang perlu dicurahkan kasih sayang walapun tidak sehangat dulu. Tanggungjawab tetap tanggungjawab. Alhamdulillah, si polan tersebut sudah mula berubah dan bercakap sesuatu yang bersifat fakta tanpa perlu mengada-adakan cerita yang karut marut di media atau di pentas ceramah. Tukang Screw bersumpah dengan nama Allah jika si polan ini mula mengarut dan terus menjalinkan hubungan terlarang ini, akan Tukang Screw dedahkan tanpa perlu klu-klu yang menyesakkan fikiran untuk diikuti dan diteka!

Kepada penyokong atau ahli PAS yang sentiasa melihat tohmahan terhadap pemimpin mereka sebagai satu fitnah yang dahsyat, ingatlah bahawa fitnah PAS terhadap orang lain juga amat dahsyat. Kita jangan terlalu jumud dan membabi buta mempertahankan sesuatu yang berpunca dari manusia yang tidak maksum. Mungkin di dunia ini kita tidak berjumpa, kita jumpa sahaja di Padang Mahsyar dan kita lihat di mana kedudukan kita di sisi Allah. Kalau setakat berkokok tak tentu pasal hingga bertahi ekor tak payahlah nak bercerita soal perjuangan dengan Tukang Screw. Pengorbanan antum belum cukup hebat untuk menegakkan Islam di Malaya ini meskipun dalam menyokong perjuangan PAS atau Pakatan Rakyat. Setakat bertakbir, mendengar ceramah atau menyertai perhimpunan haram/aman, berkepiah ke hulu ke hilir dan melihat orang yang bukan menyokong PAS/PR sebagai bangsat yang diharamkan masuk syurga tak perlulah nak bangga diri. Diingatkan bahawa Tukang Screw telah berjuang di dalam PAS sejak berumur 10 tahun lagi sejak PAS tiada apa-apa di Johor. Tapi apa yang PAS berikan kepada pengorbanan Tukang Screw merengkok dari lokap ke lokap, ditahan di Kamunting? Sila sebutkan!

Apapun Tukang Screw ambil keputusan untuk tidak perlu mendedahkan siapa pemimpin PAS tersebut. Cukup sebagai ingatan untuk menyedarkan beliau. Tetapi harus ingat, jangan silap langkah kerana pintu pendedahan ini sentiasa terbuka untuk Yang Berhormat! Kepada yang menganggap Tukang Screw sebagai penyebar fitnah dan mengada-adakan cerita, anda mempunyai hak untuk berkata begitu dan Tukang Screw juga ada hak untuk mendedahkan. Bila difikir-fikirkan bahawa tanggungjawab kepada manusia yang lain adalah lebih baik maka eloklah Tukang Screw matikan buat sementara waktu semoga anda tidak tertunggu-tunggu siapa sebenarnya yang terlibat. Anda juga ada hak untuk meneka siapa yang terlibat daripada klu yang diberi dan komen-komen yang diberi!

Apapun,, Jazakallah hairan kasira wa ilal liqa'.

Saturday, December 12, 2009

SKANDAL SEKS PEMIMPIN PAS PART V

Terlebih dahulu Tukang Screw minta maaf sebab 3-4 hari tak dapat bersama rakan-rakan blogger lain. Almaklumlah, Tukang Screw bekasa tahanan ISA jadi sebulan sekali perlu mengadap pegawai-pegawai SB yang datang meninjau perkembangan Tukang Screw sejak dibebaskan. Jadi kita sambung klu-klu berikutnya mengenai skandal seks pemimpin PAS yang masih menjadi tanda tanya. Mengulas komen-komen yang diberikan, ramai yang agak tidak sabar menantikan jawapannya. Ada juga yang menyatakan Tukang Screw sengaja menebar fitnah untuk mengglamorkan diri dan suka-suka untuk mengaibkan orang. Tiada angin masakan pokok bergoyang. Adakah perlu dibawa ke mahkamah perkara ini? Atau perlu ditunjukkan gambar-gambar aksi perselingkuhan pasangan ini? Apa saja yang ditunjukkan pasti tidak akan memuaskan hati semua pihak dan tidak akan berlaku adil. Kita sendiri tidak dapat berlaku adil kepada diri sendiri inikan pula hendak berlaku adil kepada orang lain!

Tukang Screw ada nyatakan bahawa si polan ini mempunyai hubungan yang intim (bukan secara fizikal yang kerap) melalui pelbagai cara perhubungan dengan seorang wanita berumur 40-an yang tinggal di Batu 16 Rawang. Wanita tersebut juga sudah bersuami dan mempunyai beberapa orang anak danbekerja di Puduraya. Wanita tersebut dipanggil INTAN oleh si polan tersebut yang selalu menjadikan Puduraya sebagai transit untuk bergerak ke kampung halamannya. Maklumlah, tugas seorang YB PAS yang agak sibuk ke sana ke mari. Tambahan pula YB ini tidak mempunyai pemandu khas kerana bajet yang tidak mengizinkan. Lagipun dengan menaiki bas, YB tersebut mempunyai banyak masa untuk berehat (tidur gamaknya) sebelum menjalankan khidmatnya di pentas-pentas ceramah dan melayan keluarga tercinta. Buat pengetahuan semua, isteri YB ini telah menjalani pembedahan di jantung dan pastinya 'mengurangkan' ummmppphhh semasa 'bersama'. Jadi ada sebab sebagai seorang lelaki untuk menjalinkan hubungan dengan wanita lain kerana tuntutan batin dan nafsu yang perlu dipenuhi kalau tidak meroyanlah di pentas-pentas ceramah PAS!

Apapun nama sebenar wanita tersebut bukanlah INTAN yang hanya nama timangannya sahaja. Nama sebenar wanita tersebut akan Tukang Screw dedahkan dalam masa terdekat. Sebagai klu, salah satu tajuk lagu Allahyarham Tan Sri P.Ramlee yang terkenal adalah nama sebenar wanita tersebut. Jadi tidak hairanlah kalau YB tersebut sering menyanyikan lagu tersebut untuk mengubati kerinduannya...hehehehehehe. Tapi Tukang Screw tak pernah lagi dengar YB tersebut menyanyi lagu tersebut di pentas ceramah. Mat Sabu pernah menyanyikan lagu tersebut semasa sibuk mengutuk Anwar Ibrahim di pentas ceramah PAS!

Jadi cukuplah untuk setakat ini takut terlondeh segala-galanya pulak. Kepada YB tersebut bawalah bertaubat dan insaflah bahawa anda memperjuangkan Islam dengan melabelkan orang lain yang bukan di bawah bendera anda sebagai tidak Islam. Cukup-cukuplah daripada menceritakan keburukan orang lain. Allah akan balas perbuatan anda di dunia ini secara tunai!

Tuesday, December 8, 2009

SKANDAL SEKS PEMIMPIN PAS PART IV


Cukup menjelekkan Tukang Screw apabila berkesempatan mendengar ceramah PAS di Rantau Panjang, Klang semalam. PAS Kawasan Kapar menjemput Mahfuz Omar dan Ghani Rahman sebagai penceramah pada malam tu. Apa yang menarik halwa telinga Tukang Screw dalam ucapan yang disampaikan oleh Mahfuz Omar ialah tuduhan bahawa banyak tindakan pemimpin UMNO telah memberi gambaran buruk tentang Islam kepada masyarakat bukan Islam hingga menyebabkan banyak berlakunya kebejatan moral di kalangan remaja. Yang paling menarik apabila penceramah-penceramah PAS ini menekankan bahawa perjuangan parti tersebut adalah berlandaskan Islam. Apa lagi kalau bukan disambut dengan laungan takbir!

Tukang Screw begitu terpanggil untuk mendedahkan selanjutnya skandal seks melibatkan pemimpin utama PAS ini dan kalau boleh biarlah terdedah hujung minggu ini sahaja. Tak perlu untuk menunggu mana-mana pilihanraya sebab ucapan-ucapan pemimpin PAS ini makin mencabar Tukang Screw kononnya hanya PAS itu sahaja yang Islam dan PAS sahaja yang baik dunia akhirat.

Berbalik kepada teman wanita si polan ini. Hasil siasatan dan maklumat daripada beberapa rakan Tukang Screw termasuk staf-staf wanita tersebut yang dah tak larat nak tanggung dosa sama-sama, wanita ini tinggal di Batu 16 Rawang (alamat lengkap tak perlu didedahkan takut diserang paparazzi) dan memang berasal dari kawasan tersebut. Selain di situ, suami wanita tersebut mempunyai sebuah lagi rumah di Bandar Country Homes Rawang yang siap sedia untuk diisi oleh seorang lagi isteri! Kerana wanita tersebut agak tidak betah tinggal di Country Homes, suaminya mempunyai alasan untuk mencari suri penyeri rumah tersebut. Dikatakan hubungan wanita tersebut dengan suaminya agak dingin, maklumlah umur pun makin meningkat sehingga memaksa wanita tersebut mengamalkan makan jamu dan pasang badan maklumlah orang Jawa katakan. Maaf! Agak keterlaluan, buah dadanya yang besar itulah yang menjadi daya penarik kepada si polan ini untuk menjalinkan hubungan dengan wanita tersebut yang sememangnya hauskan kasih sayang dan belaian daripada seorang lelaki. Yang peliknya, walaupun hubungan wanita tersebut agak dingin, servis tetap diberikan (nafkah zahir batin jangan lupa bang).

Dikatakan si polan tersebut kerap menelefon wanita tersebut baik di pejabat mahupun di mana sahaja untuk melepaskan rindu dendam, cukuplah sekadar mendengar suara dan bermanja-manja di talian sebelum menunggu masa yang sesuai untuk bercengkerama. Tak boleh nak dibayangkan imaginasi seks melalui talian kedua-dua pihak. Staf wanita tersebut turut mengenali si polan tersebut tetapi tidak mengetahui sejauhmana hubungan mereka. Wanita tersebut pergi dan balik bersama suaminya jadi masalah pasangan haram ini ialah untuk berjumpa di luar waktu pejabat kerana sebarang kelakuan yang mencurigakan pasti akan dihidu suami wanita tersebut. Jadi bagaimana mereka berjumpa melepaskan rindu pastinya dilakukan di waktu pejabat dan di kawasan berdekatan dengan kaunter tiket bagi memudahkan wanita tersebut kembali ke pejabatnya.

Terima kasih Garamanis kerana mempunyai imaginasi 'terlampau' dengan membayangkan perlakuan sumbang tersebut berlaku di Hotel Puduraya sebab murah, mudah diakses dan dekat (Garamanis macam selalu aje projek kat situ). Tukang Screw bersetuju dengan imaginasi Garamanis sebab telah menjawab lebih awal lokasi hubungan haram tersebut. Jadi di Hotel Puduraya lah mereka bercengkerama melepaskan rindu dendam masing-masing! Jangan pulak lepas ni korang pulak bercengkerama kat sana, hahahahahaha!

Kalau dah berdua-duaan dengan bukan muhrim dalam bilik hotel tu apa lagi yang nak dibuat, takkan baca akhbar atau tengok TV kot. Itu Tukang Screw serahkan kepada pembaca untuk menilai, menjawab dan membayangkan apakah perlakuan di dalam bilik hotel tersebut. Masa yang dilih untuk pertemuan di hotel pastinya pada sebelah siang sebab JAWI jarang raid siang-siang. Bijak sungguh pasangan ini memilih masa dan tempat yang sesuai sepandai si polan ini memilih masa dan tempat yang sesuai untuk berdemonstrasi secara besar-besaran di KL ini!

Jadi itulah sahaja klu dari tukang Screw untuk hari ini. Kita jumpa lagi. Jangan risau, Tukang Screw akan dedahkan semuanya pada hujung minggu ini. Itupun kalau blog ini tidak digropyok! Ok, jumpa lagi. Ma'as Salamah wa Ilal Liqa'.

Monday, December 7, 2009

PREVIEW: SKANDAL SEKS PEMIMPIN PAS PART IV

Penat juga jadi J Bond ni, tapi tak mengapa sebab PAS dan PKR juga yang ajar Tukang Screw bagaimana menyiasat dan mendedahkan keburukan orang lain sampai terlondeh. Banyak klu baru yang Tukang Screw dapat kumpulkan termasuk gambar! Tapi jangan fikir lain pulak, bukannya gambar sedang berasmara atau gambar bogel. Tak sampai hati nak buat hingga ke tahap itu. Mungkin bagi memuaskan hati ahli dan penyokong PAS kita perlukan gambar-gambar sebegitu. Sanggupkah mereka melihat keburukan tersebut atau terus menafikannya dengan seribu satu penafian?Tukang Screw juga ada meminta pertolongan daripada rakan blogger lain untuk mengumpulkan evidence agar tambah menarik kisah penyiasatan ini. Ibarat kita sedang bermain jigsaw puzzle, main besar dan menarik gambarnya makin banyaklah kepingan yang perlu kita kumpul dan pasang.

Kita jumpa esok, itupun kalau dipanjangkan umur dan dibei kesihatan oleh Allah Rabbul Jalil.

SKANDAL SEKS PEMIMPIN PAS PART III


Hujung minggu yang agak sibuk bagi Tukang Screw. Apa tidaknya, hampir 8 tahun Tukang Screw tidak menjenguk ke Hentian Puduraya yang nampak makin canggih dengan suasana yang masih lagi sibuk tetapi lebih teratur sesibuk Tukang Screw. Dalam 3 posting tentang skandal seks pemimpin PAS ini ada komen yang meminta Tukang Screw segera menelanjang atau mendedahkan pemimpin berkenaan. Tukang Screw berasakan tidak perlu berbuat sebegitu atas alasan perkara-perkara yang melibatkan seksualiti tidak perlu didedahkan secara terus. Lebih elok dibuka sedikit demi sedikit baru akan terasa lebih nikmat dan makin panjang 'horny'nya. Serupa juga kalau kita menonton filem-filem lucah, kalau permulaan dah berbogel maka hilanglah umpphhhnya dan rasanya sekejap ajelah kita akan tukar ke cerita seterusnya. Nexttttt!

Berbalik ke Hentian Puduraya tadi, Tukang Screw diberitahu bahawa teman wanita yang menjadi mempunyai skandal dengan si polan ini bertugas di kaunter penjualan tiket di sana iaitu di kaunter bernombor 15 (Sutera Liner) dan 59 (Ekspress Maharani). Untuk makluman sahabat blogger, dua kaunter ini di bawah pengurusan wanita tersebut. Semasa Tukang Screw menjalankan siasatan lanjut, sempatlah Tukang Screw bertanya kepada petugas di kaunter-kaunter berkenaan tentang seorang wanita berumur lingkungan 40-an, bersuami (berpengaruh di kalangan pemilik bas ekspress), bertudung pendek dan mempunyai beberapa orang anak yang antaranya sedang menuntut di luar negara. Jawapan yang diberikan petugas di kaunter ialah... "Oh, itu Kak ******, dia tengah bercuti ni bang, hari Selasa atau Rabu baru balik." "Abang ni siapa? Oh, saya Pegawai Khas YB". Jawab Tukang Screw. "YB sihat? Mana dia sekarang?" solal petugas kaunter tersebut. "YB tengah seboklah, ke sana ke mari. Maklumlah berkhidmat untuk rakyat." Jawab Tukang Screw selamba karipap.

Jawapan itu mengesahkan persoalan-persoalan dan misteri yang baru 1/4 terjawab. Apa yang Tukang Screw cuba nak ketengahkan bahawa kewujudan YB tersebut turut dikesan oleh staf-staf wanita berkenaan. Maksudnya memang wujud satu hubungan yang belum dapat diklasifikasikan lagi dan cuba dibongkar dalam episod-episod akan datang. Esok kita akan didedahkan dengan pembongkaran selanjutnya.

Friday, December 4, 2009

PREVIEW: SKANDAL SEKS PEMIMPIN PAS PART III

Pagi tadi Tukang Screw sempat ke Parlimen jumpa kawan-kawan lama dalam PAS. Tiba-tiba terpacul si polan yang Tukang Screw nak dedahkan skandal seksnya ni menghulurkan tangan macamlah Tukang Screw ni 'rock star' macam dia. Dalam hati "macam tau-tau aje aku nak telanjangkan dia". Jadi apa yang Tukang Screw terbayangkan apabila melihat wajah si polan ni ialah imej-imej seks yang pelbagai dan terlampau. Hahahahaha. Apapun hujung minggu ini Tukang Screw akan mengumpulkan bukti-bukti daripada saksi-saksi hidup sebelum terus ngap si polan ini. Kat Parlimen kau sebok dengan isu royalti minyak Kelantan yek...

SKANDAL SEKS PEMIMPIN PAS PART II

Tukang Screw mendapat kunjungan yang 'agak ramai' dan komen-komen yang cukup baik berhubung isu skandal seks terlarang pemimpin PAS ini. Apa yang Tukang Screw cuba beritahu ialah satu skandal yang bukan dibuat-buat semata-mata untuk menarik perhatian. Ada yang mahukan rakaman video atau gambar semasa 'projek' itu sedang dijalankan. Itu memanglah nampak sangat 'mala fide' nya dalam isu ini. Janganlah buka keaiban orang sampai macam tu sekali dan Tukang Screw tidak berniat untuk mendedahkan secara terus personaliti yang umpama 'rock star' PAS itu. Banyak klu yang akan diberi supaya blogger lain berfikir dan meneka siapakah 'rock star' itu.

Selama ini PAS dan PKR mengajar kita untuk mendedahkan keaiban orang lain seperti kes calon BN/UMNO PRK DUN Permatang Pasir, si Rohaizad. Dahlah kalah pilihanraya, rumahtangga pulak kacau-bilau. Itu sebenarnya yang PAS mahukan supaya mereka menang pilihanraya iaitu dengan mengambil pendekatan 'character assassination'. Nasharudin Hassan Tantawi sanggup ke Kuantan untuk membuat pendedahan demi pendedahan supaya pengundi Permatang Pasir menolak calon tidak bermoral kerana pada mereka hanya PAS sahaja yang layak memerintah sebab pemimpin PAS adalah maksum dan pelbagai fatwa sesat akan dikeluarkan Nik Aziz bagi menyokong tindakan mereka. Lupakanlah soal tanggungjawab sosial sebagai saudara sesama Islam bagi memelihara nama baik dan keluarga sebab yang penting mereka mahukan pengundi atau rakyat melihat BN/UMNO sebagai pelaku maksiat yang total tanpa ada usaha dakwah untuk menarik mereka semula (kecuali UMNO masuk PAS).

Berbalik kepada calon-calon yang akan didedahkan skandal seksnya itu, apa yang Tukang Screw dapat beri bayangan atau klunya ialah si polan tersebut adalah wakil rakyat dari Negeri Serambi Mekah yang kononnya kuat pegangan agamanya dan bakal masuk syurga dengan menafikan hak orang lain masuk syurga. Si polan ini juga merupakan antara tulang belakang PAS Pusat kerana tanpa dia tiadalah kegemparan di Malaya ini!

Mengapa Tukang Screw hanya memberi sedikit klu? Jawapannya mudah, kalau didedahkan sepenuhnya ianya umpama satu fitnah yang besar dan orang akan menjawab bahawa Tukang Screw hanya mencari publisiti murahan di sebalik gelora yang sedang melanda PAS sekarang. Tukang Screw sanggup bertanggungjawab di dunia dan akhirat tentang tuduhan ini! Apapun, Tukang Screw hanya mahukan si polan ini kembali ke pangkal jalan, bertaubat sebab anak bini menanti di rumah dengan setia dan redha dengan pengorbanan suaminya terhadap parti (pasal tak tau lagi skandal suaminya) sebelum Tukang Screw telanjangkan skandal si polan ini.

Mungkin waktu sekarang bukan masa yang sesuai untuk dibuat pendedahan, kerana impaknya agak kurang. Ditakdirkan PRK Kota Siputeh dijalankan, sama-samalah kita berkampung di sana dan Tukang Screw akan dedahkan di sana biar banjir Kota Siputeh dengan skandal seks terlarang pemimpin utama PAS Pusat! Mungkin si polan tidak akan mengenali Tukang Screw tapi kita jumpalah di Padang Mahsyar nanti (macam Isa Samadlah pulak). Bagi penyokong-penyokong PAS, terimalah dengan redha bahawa manusia ini tidak sempurna dan ingatlah janji Allah jika kita selalu membuka keaiban manusia di muka bumi ini dengan caci maki, mengeji dan mengumpat, Allah akan buka keaiban kita!

Thursday, December 3, 2009

SKANDAL SEKS PEMIMPIN PAS...

Berita gempar lagi panas!!!!! Tukang Screw akan dedahkan satu skandal seks terlarang melibatkan salah seorang pemimpin tertinggi PAS yang pastinya meletup-letup sampai ke Parlimen nanti. Kalau dulu Chua Soi Lek, sekarang kita tengok plak siapa yang kena!
Tukang Screw agak terkejut mendengar pendedahan skandal paling panas tahun ini. Masya Allah! Tak terfikir Tukang Screw bahawa si polan ini mempunyai skandal seks sebab di pentas-pentas ceramah cukup bagus cerita pasal agama, hentam keburukan pemimpin UMNO yang kononnya menggalakkan maksiat. Tapi si polan tu terlupa bahawa dia juga manusia dan punya nafsu serakah.

Apapun Tukang Screw akan dedahkan dalam masa terdekat sebab kena juga buat siasatan terperinci (macam CSI pulak). Kepada yang berkenaan ingatlah, jangan selalu buka keaiban orang lain sebab Allah akan buka keaiban kita walau di dalam perut unta sekalipun kita menyorok! Moralnya tiada Islamnya PAS kalau sendiri pun sebok nak buat maksiat!

TASK FORCE 2010 PAS




Sumber dari PAS Pusat ada menyebut bahawa Mustafa Ali tengah sibuk-sibuk menubuhkan Task Force 2010 untuk mengukuhkan legasi dan cengkaman Hadi Awang dalam PAS seterusnya menolak pengaruh PAS Kelantan dalam PAS Pusat yang selama ini dilihat sebagai ancaman kepada PAS. Antara pemimpin yang turut serta dalam task force ini ialah HASSAN ALI, HATTA RAMLI dan MAHFUZ OMAR. Patutlah ribut-ribut PAS sekarang dengan pelbagai skandal dan kontroversi.




Task Force ini merancang untuk mendominasi PAS menjelang Muktamar Agung PAS 2010 dengan menjadikan isu yang melanda PAS Kelantan dan Nik Aziz sebagai isu perdebatan utama. Strategi yang digunakan ialah dengan menusuk jarum melalui artikel Aziz Bari 'Pengajaran Dari Bagan Pinang' sebagai 'bright spark' diikuti isu Hassan Ali di Selangor sebelum Kickdefella menjalankan peranannya menghancurkan Kelantan. Kesemua isu yang ditimbulkan semata-mata untuk melihat reaksi Nik Aziz yang pastinya akan menjalankan peranannya sebagai penyelamat PAS yang maksum sebelum Kickdefella mendedahkan semua keburukannya sepanjang memerintah Kelantan. Nampak macam teori 'reindeer game' pulak apabila sasaran utama gagal melihat dirinya sebagai sasaran tetapi melihat orang lain sebagai sasaran utama yang berjaya dibunuh!




Penggerak utama task force ini ialah Hassan Ali dengan melantik Suwardi Yaakob sebagai runnernya bagi menarik sokongan pengikut-pengikutnya di Selangor dengan menawarkan projek-projek kerajaan negeri (adakah projek tu?). Ramai pemimpin PAS di peringkat kawasan di Selangor berjaya diikat dengan kontrak tersebut sebagai habuan memberi sokongan kepada Hassan Ali bagi melanggar Khalid Samad dan sekutunya di Selangor yang pro Anwar dan Nik Aziz. Mustafa Ali melihat Anwar dan Nik Aziz sebagai api dalam sekam yang perlu dipadamkan segera bagi memastikan survival politik PAS di mana objektif seterusnya ialah keluar dari Pakatan Rakyat dan bergabung dengan UMNO! Konspirasi ini cuba didedahkan dalam antihadeeth.blogspot.com yang ada kaitan dengan malaysiawave.blogspot.com.




Tukang Screw sudah lama terfikir bahawa wujud satu konspirasi untuk menolak Nik Aziz dan Anwar di dalam PAS dan sekarang kita lihat permainan tersebut sedang sibuk dicaturkan.

SULTAN SELANGOR MURKA?

Sahabat Tukang Screw dari Shah Alam ada menyampaikan berita yang agak menarik tentang Hassan Ali. Katanya baginda Sultan Selangor amat murka dengan Hassan Ali berkaitan isu arak di Selangor. Baginda telah memerintahkan Hassan Ali mengadap baginda di istana tentang isu arak yang cuba dieksploitasi Hassan Ali. Dalam perjumpaan tersebut Hassan Ali cuba mempertahankan tindakannya dalam isu arak atas kapasiti beliau sebagai Exco Agama Selangor. Yang menariknya baginda tuanku meminta Hassan Ali diam dan menyatakan bahawa baginda sangat sedih berhubung isu ini kerana Hassan Ali sibuk mengharamkan arak tetapi gagal mendakwah rakan-rakan UMNOnya!

Baginda tuanku juga mengingatkan Hassan Ali bahawa Hal Ehwal Agama Islam adalah dibawah kuasa baginda bukannya di bawah Hassan Ali dan meminta supaya jangan memandai-mandai dalam hal ini. Perkara ini sepatutnya dibincangkan terlebih dahulu dengan baginda. Tuanku juga amat murka kerana selama ini Hassan Ali banyak menjual nama tuanku untuk menghalalkan segala tindakannya.

Sejauhmana kebenaran cerita ini Tukang Screw taknak komen. Tetapi sumber berita ini amat Tukang Screw percaya sebab dialah antara orang yang dipanggil bersama-sama Hassan Ali ke istana. Fikir-fikirkan...

JAWATN MURSYIDUL AM HAK MILIK KELANTAN?

Angin perubahan bertiup cukup kuat dari Kelantan dan Pejabat PAS Jalan Raja Laut tentang perubahan kepimpinan MB Kelantan dan Mursyidul Am. Dalam kalangan AJK PAS Pusat sendiri sibuk memperkatakan secara tidak rasmi siapakah yang bakal menggantikan Nik Aziz sebagai MB Kelantan dan Mursyidul Am PAS. Antara nama yang disebut bakal menggantikan Nik Aziz ialah Ahmad Yaakob, Timbalan MB Kelantan. Itupun sekiranya mengikut hierarki dan konspirasi 'Kolonel Mat' turut dikaitkan dengan beliau.

Jika benar Ahmad Yaakob akan menggantikan Nik Aziz sebagai MB Kelantan, siapakah yang bakal menjadi Mursyidul Am PAS? Untuk makluman semua, jawatan Mursyidul Am PAS tidak diwartakan dalam Perlembagaan PAS kerana ianya diwujudkan khas untuk Nik Aziz! Harun Din sedang bercita-cita untuk menjawat jawatan tersebut. Tetapi harus diingat, PAS Kelantan akan mempertahankan jawatan tersebut yang dikatakan adalah hak Kelantan sahaja kerana diwujudkan untuk Nik Aziz! jadi secara automatik jawatan Mursyidul Am PAS akan disandang oleh Ahmad Yaakob yang dapat kedua-duanya sekali. Dari segi teorinya, patutlah Nik Aziz sibuk-sibuk pasal Kolonel Mat sebab dia tahu Ahmad Yaakob akan dapat dua-dua jawatan tersebut.

Tukang Screw terfikir juga andai Husam Musa menjadi MB Kelantan, pastinya dia akan menjadi Mursyidul Am PAS dan pastinya juga PAS akan sekonyong-konyongnya mengubah dasar yang tdiak diwartakan itu untuk menolak Husam Musa. Sebab daripada Husam elok lagi Mat Sabu jadi Mursyidul Am PAS walaupun dia pengkhalwat!

Wednesday, December 2, 2009

GAMBAR TUANKU DULI SULTAN PERAK DIGORES...

Astargfirullahhalazim!!! Apalah yang nak jadi dengan Negeri Perak sekarang. Ke mana perginya taat setia dan hormat rakyat Perak kepada Baginda Tuanku Sultan Perak dan keluarga? Adakah kerana baginda merestui penubuhan kerajaan BN di Perak, rakyat Perak sudah hilang rasa hormat dan taat setia? Tukang Screw yakin, tak semua rakyat Perak yang tak hormat kepada Tuanku Sultan Perak. Tapi segelintir rakyat inilah yang sering memomok-momokkan dan menghasut rakyat supaya hilang rasa hormat dan taat setia kepada Tuanku kerana berasakan bahawa Tuanku telah merestui 'rampasan kuasa' terhadap mereka.

Peliknya kenapa di negeri-negeri lain rakyat boleh menghormat Raja, Sultan, Yam Tuan Besar atau TYT mereka? Atau kerana di perak lebih ramai bekas-bekas komunis berbanding negeri-negeri lain hingga tidak wujud rasa hormat terhadap Tuanku Sultan Perak dan keluarga? Kalau ye pun tindakan menggores gambar Tuanku dan keluarga di billboard dibuat atas pengaruh alkohol kenapa tidak digores muka sendiri, kereta sendiri atau gores muka kawan-kawan lain. Kenapa perlu digores gambar Tuanku dan keluarga? Jangan jadikan hilang kewarasan kerana arak untuk menghalalkan tindakan durhaka. Kalau di Thailand pasti dah kena sula!

Persoalannya di manakah maruah rakyat Perak yang cintakan negeri dan Sultan mereka? Ataupun maruah kome dah dibawa ke Pulau Sychelles? Atau telah mati bersama-sama J.W.W Birch di Pasir Salak! Hina rasa jadi rakyat Perak yang peghak bak kata orang Melaka yang tak beraja dan bersultan tetapi tinggi maruah diri!

Fikir-fikirkanlah rakyat Perak yang maruah diri makin tergadai dek kerana politik yang sempit ala komunis!

MANIFESTO PAKATAN RAKYAT PERAK

Tukang Screw baru sahaja selesai melawat Negeri Perak Darul Ridzuan yang masih tidak nampak serinya. Tukang Screw sempat menghabiskan masa 'mengopi' bersama orang penting PAS Perak yang pernah tinggal bersama bekas MB Nizar.

Sahabat Tukang Screw cuba mempromosi kebaikan kerajaan PR berbanding BN untuk memerintah Perak. Tukang Screw puas berhujah dengan hujah yang kadang-kadang dangkal tetapi masuk dek akal. Setelah gagal mencairkan iman Tukang Screw dengan kelebihan PR akhirnya sahabat Tukang Screw mendedahkan bahawa Nga Kor Ming sedang berbincang dengannya tentang draf manifesto PR di Perak. Tambahnya lagi, kali ini pasti rakyat akan bangun menolak BN selepas melihat manifesto tersebut. Tanpa segan sili dan dengan wajah yang riak ala-ala Din Beramboi, sahabat Tukang Screw pun memberi salinan draf manifesto tersebut yang berbunyi begini:-

Ekonomi
a. Bekalan air secara percuma kepada keluarga miskin.
b. Lesen percuma selama 3 tahun kepada semua penjaja dan dikecuali daripada sewa gerai kerajaan selama 6 bulan.
c. Pemberian geran kekal kepada semua penduduk di 369 kampung tersusun dan 134 kampung baru.
d. Sistem tender terbuka projek kerajaan.
e. Pelabur yang melabur melebih RM 500 juta atau tawar 2,000 peluang pekerjaan akan diberi insentif potongan cukai dan pintu.
f. Tiada sebarang kenaikan cukai tanah sepanjang pemerintahan PR.

Politik
a. Pilihanraya Ketua kampung akan diadakan semula.
b. Laksana Dasar Muhibah bagi tarik lebih ramai kaum Cina dan India ceburi Perkhidmatan Awam Negeri.
c. Tawar 1,000 hektar tanah kepada SAR dan SRJK.

Sosial dan kebajikan
a. Tabung Warga Emas dan Ibu Tunggal akan diwujudkan iaitu sumbangan sebanyak RM 1,000 kepada golongan tersebut setiap bulan.
b. Tubuh Yayasan India Perak dengan peruntukan sebanyak RM 5 juta bagi bantu kaum India di Perak.

Melopong Tukang Screw apabila melihat draf manifesto baru tersebut. Apa tidaknya, inilah kerajaan yang selama ini kita perlukan bagi menjaga kebajikan rakyat. Persoalannya, mampukah ianya dilaksanakan sebab kita belum mampu mencapai tahap negeri atau negara berkebajikan seperti di Eropah yang cukai hasil mahsulnya cukup tinggi! Apapun Tukang Screw sentiasa doakan PR berjaya membentuk kerajaan semula dan melaksanakan manifesto berkebajikan ini. Amin Ya Rabbal Alamin. Takbir!
b.

Monday, November 30, 2009

SIAPA KOLONEL MAT?

Nik Aziz makin mengaruk dan makin meroyan akhir-akhir ini. Terkini semasa Program Penghayatan Hari Wukuf yang diadakan di PUTIK Kota Bharu pada 26 November lepas Nik Aziz mendakwa wujud satu konspirasi terancang yang didalangi oleh 'Kolonel Mat' untuk menjatuhkan beliau. Persoalannya siapa Kolonel Mat? Mengapa sekarang baru muncul nama tersebut?

Kickdefella menyatakan Kolonel Mat ialah ayahnya yang merupakan pesara tentera berpangkat Lt.Kol dan pernah menjalankan perang saraf di dalam PAS. Adakah tindakan Kickdefella membongkar penyelewengan Ariffahmi di PMBK telah menyebabkan Nik Aziz mendakwa konspirasi tersebut dilakukan oleh Kickdefella? Jika kita mempelajari bahasa Arab kita akan melihat ganti nama seseorang itu diletakkan kepada ayahnya seperti Ibn Masud iaitu anak kepada Masud, Ibn Battutah iaitu anak kepada Battutah dan sebagainya. Jadi adakah Kol Mat itu bermaksud anak kepada Kol Mat walaupun nama ayah Kickdefella ialah Syed Abdul Aziz yang nama panggilannya Mat. Itu teori pertama.

Teori kedua yang Tukang Screw tidak menolak kewajarannya dan didedahkan oleh sumber-sumber dalam PAS Kelantan sendiri ialah Timbalan Menteri Besar sendiri iaitu Ahmad Yaakob! Pada kebiasaannya orang bernama Ahmad akan dipanggil Mat sahaja. Dari segi hirarkinya maka wajarlah Ahmad Yaakob diberikan pangkat Kolonel kerana dalam sesuatu formasi yang besar seperti Briged hanya memerlukan seorang sahaja jeneral bertaraf Brigedier Jeneral. Ahmad Yaakob dilihat sebagai seorang individu yang merendah diri, taat kepada pemimpin dan istiqamah. Tetapi kita harus sedar bahawa dalam teori konspirasi watak sebegini sebenarnya watak utama dalam menggerakkan satu konspirasi kerana ia berjaya berselindung dalam watak politiknya tanpa mendedahkan wataknya yang sebenar. Dikatakan Ahmad Yaakob sudah mula menggerakkan perancangan halus ini sejak selepas PRU 1999 lagi apabila Nik Aziz mula berhasrat untuk meletakkan jawatan. tetapi memandangkan wujud 3 kem dalam PAS Kelantan yang melobi untuk jawatan tersebut, terpaksalah Nik Aziz menyimpan kembali hasrat tersebut sehingga berjumpa calon yang sesuai.

Dalam posting akan datang Tukang Screw akat mendedahkan sedikit demi sedikit konspirasi terancang yang dijalankan Ahmad Yaakob untuk menjatuhkan Nik Aziz. Harap bersabar.

MAT SABU DIKEJAR BANK?


Mat Sabu sejak akhir-akhir ini dilihat agak kurang berceramah. Kalau sebelum ini hampir setiap malam Mat Sabu dijemput untuk berceramah di seluruh negara. Almaklumlah, Mat Sabu dianggap penganjur-penganjur ceramah PAS sebagai "crowd puller" yang pasti memenuhkan kantung-kantung derma jihad PAS di setiap ceramah yang dihadirinya. Dengan penuhnya kantung derma jihad PAS maka besarlah habuan yang bakal diterima Mat Sabu. Khabarnya untuk mendapatkan Mat Sabu berceramah, penganjur perlu menyediakan sekurang-kurangnya RM 500 untuk duit kopi tidak termasuk penginapan dan sebagainya. Betapa hebatnya Mat Sabu sehebat skandalnya dengan Normah.


Tetapi sekarang Mat Sabu agak keputusan pendapatan daripada berceramah kerana PAS sudah melahirkan ramai wakil rakyat (menang banyak kerusi DUN dan Parlimen pun susah gak) yang secara automatik akan mendapat peluang menaiki pentas ceramah untuk mendekatkan diri dengan masyarakat di samping memenuhkan kantung masing-masing. Kesannya Mat Sabu sekarang dikejar oleh bil-bil kad kredit yang sudah melebihi kadar limitasinya. Antaranya hutang kad kredit dengan HSBC Malaysia Bhd sebanyak RM 11,505.22 melalui kad kredit bernombor 5400-4100-0131-8274. Terdapat 2-3 bank lagi yang mula mencari Mat Sabu untuk menjelaskan bayaran tertunggak kad kredit masing-masing dan Mat Sabu khabarnya dah mula pening kepala untuk membayar hutang-hutang tersebut. Sekiranya kurang ceramah bagi Mat Sabu berkemungkinan kuranglah kemampuan untuk membayar hutang-hutang tersebut.

Wednesday, November 25, 2009

WAJAH BARU MURSYIDUL AM PAS?


Dalam tempoh sebulan dua ini, PAS dilihat menghadapi 'waktu gelora' umpama banjir yang sedang melanda beberapa negeri yang dikuasainya. Walaupun ramai pemimpin PAS beranggapan situasi ini hanya sementara bagi mematang dan memantap parti, Tukang Screw pula cuba melihat lebih dari itu! Kalau dikaji dan dianalisa segala permasalahan dan gelora yang sedang melanda PAS sekarang ianya berpunca daripada satu faktor iaitu NIK AZIZ! Kalau dahulu amat payah untuk melihat dan mengesan 'kelemahan' ikon PAS ini. Tetapi kita perlu muhasabah diri dan sentiasa ingat peringatan Allah yang mengingatkan manusia supaya sentiasa menjaga keaiban dan tidak mengeji sesama manusia walau dengan apa sebab sekalipun.


Ramai dalam kalangan pemimpin PAS Pusat dan mantan AJK PAS Pusat membicarakan isu ini secara formal dan tidak formal bagi mencari punca segala masalah dan jawapannya masih sama 'NIK AZIZ'. Beberapa sumber dalaman PAS mendedahkan kepada Tukang Screw bahawa sekarang wujud gerakan untuk 'menolak secara baik' NIK AZIZ bagi menyelamatkan PAS. Gerakan ini dibuat oleh beberapa orang AJK PAS Pusat dan mantan AJK PAS Pusat yang kecewa melihat melihat senario sekarang yang jelas tidak memihak kepada PAS. Tegasnya, artikel Prof. Dr. Abdul Aziz Bari yang 'memanaskan' PAS tidak lama dahulu memang ada kebenarannya dan lebih daripada itu tersiratnya supaya NIK AZIZ berundur diri walaupun beliau sendiri yang melatah gara-gara artikel tersebut. Khabarnya juga Majlis Syura Ulama PAS yang diterajui NIK AZIZ akan dibubarkan dalam waktu terdekat ini untuk menghilangkan pengaruh beliau yang dilihat sebagai liabiliti dalam PAS. Ramai kalangan pemimpin PAS melihat NIK AZIZ sudah semakin berusia dan semakin 'ntah ape-ape' sehingga merosakkan PAS di mata masyarakat umum tetapi memberi kelebihan kepada DAP dan PKR. Perkara ini khabarnya telah dibincangkan di dalam beberapa 'mesyuarat sulit' kumpulan yang berpengaruh dalam PAS.


Bagaimanapun pembubaran Majlis Syura Ulama hanya dalam masa yang singkat kerana dilakukan untuk 'membersihkan' pengaruh NIK AZIZ sahaja. Yang menjadi persoalan kumpulan tersebut ialah calon yang bakal menduduki kerusi Mursyidul Am PAS menggantikan NIK AZIZ. Dalam perbincangan yang dilakukan kumpulan tersebut terpacul nama HARUN DIN yang Tukang Screw lihat sebagai calon yang ada wibawa walaupun kurang pengalaman politik. Jadi tidak hairanlah mengapa HARUN DIN begitu ditonjolkan kebelakangan ini seperti usaha menyelesaikan isu ARIFFAHMI ABDUL RAHMAN baru-baru ini.


Yang agak menarik, perkara yang menjadi kebimbangan kumpulan tersebut ialah sekiranya perkara ini tidak dapat diselesaikan segera, NIK AZIZ akan jatuh dalam keadaan yang 'agak tidak baik' sebagai spiritual leader PAS. Jadi pendekatan yang akan diambil ialah dengan membubarkan Majlis Syura Ulama supaya NIK AZIZ berundur secara terhormat. Tukang Screw agak bersetuju dengan pendekatan ini tetapi harus diingat kesan yang bakal timbul apabila ianya berlaku. ANWAR dan HUSAM tidak akan duduk diam...

Friday, November 20, 2009

WAHAI TOK GURU!


Harun Din dan Nasharudin Mat Isa khabarnya begitu tidak senang dan bimbang dengan isu yang timbul daripada Mursyidul Am yang bagaikan tiada noktahnya. Mereka amat pelik kenapa Nik Aziz boleh mendedahkan kepada umum tentang tajaan hajinya sebanyak RM 65 ribu. Kebimbangan mereka agak berasas apabila SPRM telahpun menyerbu Tabung Haji untuk mendapatkan segala dokumen yang akan mendedahkan amalan 'rasuah' Nik Aziz yang menggunakan cek atas nama orang lain. Bersama Nik Aziz terdapat 5-6 orang lain yang turut mendapat penajaan dan tak lain adalah ahli keluarganya sendiri. Yang menarik tauke balak yang sponsor kos haji melebihi RM 600,000 pun dijadualkan akan mengiringi Nik Aziz. Kerana malu alah sebab selama ini mengutuk mengeji pengamal rasuah, Nik Aziz membatalkan hasratnya. Bagaimanapula dengan ibadah haji yang dikerjakan sebelum ini? Patutlah Nik Aziz makin merepek sebab hajinya tidak mabrur! Nampaknya Harun Din dan Nasharudin sendiri dah mula mempertikaikan haji Nik Aziz.


Harun Din turut meramalkan kemungkinan Nik Aziz tak akan lepas daripada tuduhan rasuah kerana SPRM telahpun mendapatkan dokumen dan bukti yang cukup untuk mendakwa beliau. Nampaknya PAS perlu bersiap sedia dari sekarang sekiranya Nik Aziz didakwa. Tukang Screw mula terfikir, patutlah Harun Din begitu prihatin dengan isu ini kerana tidak lain peluangnya untuk menjadi Mursyidul Am PAS mula menampakkan sinarnya!

PAS TAKUT PRK KOTA SIPUTEH?


Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 17 November 2009 sudah pun menetapkan bahawa wujud kekosongan bagi kerusi DUN Kota Siputeh dan meminta SPR untuk mempertimbang untuk diadakan PRK di kawasan itu. Seperti yang dihajatkan PAS KEDAH, PRK Kota Siputeh bakal diadakan jika rayuan UMNO ditolak.


Apa yang Tukang Screw nak hebahkan ialah Azizan Razak, MB Kedah yang sebenarnya agak keberatan untuk mengadakan PRK di situ. Perkara ini diberitahu oleh orang kuat Azizan Razak sendiri kepada Tukang Screw. Apa tidaknya, UMNO pasti akan mengerahkan jentera pilihanraya seluruh negara untuk 'melanggar' Kota Siputeh ditambah dengan momentum kemenangan dari Bagan Pinang. Azizan bimbang jika UMNO berjaya mempertahankan Kota Siputeh kerana secara tidak langsung akan meningkatkan moral UMNO di Kedah. Sebenarnya apa yang ditakuti ialah perang kempen yang bakal menelanjangkan Kerajaan PAS Kedah yang selama ini turut tumpang menyeleweng hasil mahsul negeri seperti balak. Bukan itu sahaja, banyak perkara yang akan didedahkan yang akhirnya membuka seluas-luasnya pekung Azizan sama seperti yang berlaku di Kelantan sekarang ini.


Yang paling menarik apabila Mat Sabu sendiri melahirkan rasa tidak puas hatinya kepada Azizan Razak atas beberapa perkara yang akan Tukang Screw dedahkan sedikit masa lagi. Mat Sabu juga berkehendakkan PAS kalah dan akan mula menjalankan gerak saraf secara perlahan bermula dengan Sambutan Memali pada 19 November 2009 yang mana beliau sendiri telah memberi peluru dan bom atom kepada UMNO untuk menyerang kerana kenyataannya menyokong perjuangan Chin Peng dan komunis di negara ini. Abang Mat! Sila Jawab. Mat Sabu juga cukup risau jika rakaman perbualannya dengan teman khalwat beliau (Normah) kembali didedahkan kepada umum. Khabarnya Mat Sabu sendiri terpaksa tebalkan muka dengan rakaman tersebut sebab apa yang penting baginya ialah PAS kalah! Untuk rakaman tersebut, Tukang Screw akan dedahkan sedikit masa lagi serentak dengan PRK Kota Siputeh. Tungguuuuu!

Thursday, November 19, 2009

RAHMAT DARI BANJIR




Tukang Screw minta maaf banyak-banyak sebab gagal buat sebarang posting dalam tempoh seminggu ini. Sebenarnya Tukang Screw baru sahaja nak pulih dari demam melawan banjir di Kelantan. Walaupun banjir baru sahaja nak surut di Kelantan macam-macam pulak yang timbul di Kelantan. Itulah rahmatnya banjir!

Apa yang Tukang Screw cuba nak timbulkan dari banjir di Kelantan ialah beberapa perkara yang menjadi kerisauan di kalangan orang-orang kuat Nik Aziz terutamanya Husam Musa. Husam cukup bimbang dengan beberapa isu yang sedang melanda Kelantan (bukan isu banjir). Sebelum ini tidak pernah Kelantan dilanda isu sebegini dan sebab itulah ada kewajaran kenapa Husam perlu berasa bimbang. Rakan baik Husam, Kickdafella yang menghuru-harakan Kelantan pula gagal dihubungi Husam untuk menjernihkan semula suasana. Khabarnya Nik Aziz enggan mendengar semua penjelasan Husam mengenai perkara yang sedang melanda Kelantan sekarang. Apa yang amat ditakuti Nik Aziz dan Husam sekarang ialah 'serangan' SPRM ke Negeri Serambi Mekah dan mereka percaya Kickdafella sekarang berada bersama SPRM untuk menelanjangkan Kerajaan Kelantan yang selama ini mendakwa bersih daripada korupsi dan kronisme.


Bagi menyelesaikan masalah besar di Kelantan, Husam merancang sesuatu supaya Ariffahmi, menantu Nik Aziz untuk meletakkan jawatannya supaya isu seperti tajaan haji dapat diselesaikan tanpa menjatuhkan maruah Nik Aziz. Husam sebenarnya mengakui bahawa isu tajaan haji ini adalh benar-benar terjadi dan bakal menjejaskan imej maksum Nik Aziz. Nik Aziz amat marah dengan Husam sekarang ini kerana dialah yang mengambil Kickdafella bekerja dengan PMBK walaupun Husam sedar yang dia adalah ahli UMNO! Nampaknya Kickdafella akan bertukar tuan baru iaitu Media Prima Berhad yang mampu 'membela' beliau sambil-sambil menelanjangkan terus Kelantan.

Apa yang berlaku di Kelantan sekarang ini pada Tukang Screw berpunca daripada Nik Aziz sendiri yang terlalu suka 'berterus-terang' dan bercakap apa sahaja perkara yang terlintas di serbannya. Tidak semua perkara yang kita perlu dedahkan untuk makluman umum hingga 'terlucut kain'. Jadi sekarang masyarakat sudah melihat Nik Aziz yang maksum turut sama terima rasuah walaupun niatnya bukan begitu. Sedarkah Nik Aziz, siapa sebenarnya Ariffahmi? Bukan sekadar menantu tetapi sudah menjadi 'anak hantu' bagi Nik Aziz yang termakan cakap isterinya yang amat menyayangi menantu kesayangganya. Dengar-dengar Ariffahmi adalah ejen UMNO yang berjaya penetrate keluarga Nik Aziz dan kerajaan Kelantan. Sebenarnya banyak perkara yang telah dilakukan Ariffahmi untuk merosakkan imej Nik Aziz dan kerajaan Kelantan. Kita sama-samalah tunggu dan tengok siapa yang kena! Tukang Screw juga nak ingatkan kepada Husam Musa dan Nik Aziz yang kita ini bukannya maksum dan tidak lama lagi balak dan Ladang Rakyat akan membuat kedua-dua manusia maksum ini tak senang tidur!

Monday, November 9, 2009

SIAPA SCREW SIAPA?


Makin panas nampaknya suasana politik di Selangor. Lepas satu, satu 'bom torpedo' dihantar sesama pemimpin Pakatan Rakyat. Yang tengah dok panas sekarang pertandingan screw Heavyweight di antara Hassan Ali dengan Khalid Samad. Sepatutnya selepas seminar PAS Sabtu lalu akan membuatkan Khalid Samad tersenyum ala-ala Ebby Yus tapi sebaliknya. Apa yang diharapkannya terjadi masa seminar tu tak menjadi kenyataan. Banyak rancangan-rancangan 'underground' yang diatur untuk mengaibkan Hassan Ali pada hari tu tak menjadi sebab arahan Presiden yang melarang sebarang unsur khianat dan aib dibuat sepanjang seminar berlangsung.


Khalid Samad terlupa yang Hassan Ali adalah Pesuruhjaya PAS Selangor yang dilantik Presiden yang juga menghadiri mesyuarat AJK PAS Pusat pada 8 November 2009. Untuk menyingkirkan Hassan Ali dari PAS Selangor, Khalid Samad perlu pengaruhi Presiden yang dilihat lebih favor kepada Hassan Ali berbanding dirinya. Dalam mesyuarat tersebut seperti yang dikhabarkan oleh orang kuat PAS Johor, Hassan Ali sudah naik angin sebab dia dijadikan mangsa atau 'kambing hitam' untuk dibelasah segenap sudut. Apa ke tidaknya, yang sebok-sebok berbincang dengan UMNO tempoh hari ramai tapi yang kena screw dia sorang. Hassan Ali khabarnya beri kata dua kepada Presiden sama ada ambil tindakan terhadap Khalid Samad atau dia sendiri yang akan ambil tindakan atas kapasiti beliau sebagai Pesuruhjaya PAS Selangor. Kalau macam tu, yang akan kena screw atau korban sempena Aidiladha ni ialah Khalid Samad. Sebabnya, banyak rahsia perancangan atau gerak kerja awal muqabalah bersama UMNO diketahui Hassan Ali termasuk usaha untuk menidakkan pengaruh Kelantan di dalam PAS!


Lembaga Disiplin PAS yang diketuai Tuan Ibrahim Tuan Man dijangka akan umumkan keputusan hasil siasatan pemimpin-pemimpin yang bermasalah dalam PAS pada 17 November ini. Itupun kalau tidak ada tangan-tangan ajaib! Dijangkakan Khalid Samad dan beberapa kuncunya akan dikenakan tindakan yang hanya akan diumumkan pada tarikh tersebut. Sekiranya Hassan Ali yang dikenakan tindakan, beliau dalam pertemuan dengan beberapa orang blogger mengumumkan untuk mengadakan road show penerangan seluruh negara bagi menjelaskan kedudukan sebenar isu kepimpinan PAS Selangor. Jika benar-benar terjadi nescaya akan berlaku 'Perang Saudara' di Selangor mengulangi perang di antara Tunku Kudin dan Sultan Abdul Samad dua abad yang lalu!


Yang lagi menarik, usaha Presiden untuk menyingkirkan kumpulan pro Anwar dalam PAS yang dituduh menyalurkan banyak maklumat dalaman PAS kepada Anwar Ibrahim. Terdapat 2-3 pemimpin PAS Pusat yang disenaraipendekkan Presiden untuk diambil tindakan dalam waktu terdekat ini. Salah seorangnya ialah Kamarudin Jaafar yang terpaksa melepaskan jawatan Setiausaha Agung kerana tidak tahan dengan tekanan daripada kumpulan proPresiden yang terlalu prejudis terhadap beliau. Kamarudin Jaafar dikatakan membawa imej Anwar di dalam PAS. Klimaksnya semasa mesyuarat PAS Pusat 8 November lalu, Presiden secara terbuka telah menuduh Kamarudin Jaafar sebagai penjual maklumat PAS kepada Anwar! Bagi mengelakkan konfrantasi, Kamarudin Jaafar terpaksa mengangguk walau pada hakikatnya beliau tidak lagi mengadakan pertemuan peribadi dengan Anwar sejak menyertai PAS!


Apa yang Tukang Screw nak jelaskan di sini ialah peperangan persepsi yang sedang melanda PAS sekarang. Ada juga kebenaran dalam desakan Nik Abdul Aziz untuk megadakan Muktamar Khas Luar Biasa bagi membersihkan PAS daripada pemimpin-pemimpin yang bermasalah atau memang sudah menjadi lumrah apa sahaja yang datang dari Kelantan adalah masalah (rujuk insiden final Piala Malaysia). Walaupun mungkin ini hanya kebetulan tetapi perlu juga diberi perhatian. Tukang Screw harap Prof. Dr. Abdul Aziz Bari dan Prof. Dr. Abu Hassan Hasbullah dapat buat kajian ilmiah tentang perkara ini untuk dibentangkan dalam satu lagi seminar. Sebab Tukang Screw rasa terkilan sangat kalau PAS tunggang langgang dan yang DAP/PKR!!!

APA DAH JADI DENGAN SEMINAR MEMPERKASA PAS?


Kecewa, kecewa, kecewa. Itulah luahan rasa sebilangan besar perwakilan PAS seluruh negara yang hadir Seminar Memperkasakan Parti di Markaz Tarbiyah PAS Pusat, Taman Melewar pada 7 November lepas. Tukang Screw agak terkejut dengan reaksi spontan perwakilan dari Kelantan yang ditemui, walaupun niat asalnya memanglah untuk menghadiri seminar tersebut tetapi terpaksa diubah untuk menyaksikan perlawanan akhir Piala Malaysia kerana hilangnya 'ummmph' seminar tersebut.


"Sabarlah Abe, nak buat lagu mane lagi" pujuk Tukang Screw. Setelah pekena teh tarik dengan pisang goreng panas di Greenwood (hujan renyai-renyai), Abe pun bercerita dengan Tukang Screw perihal kejadian sepanjang seminar. Ramai memanglah ramai yang hadir, adalah hampir 1,500 orang juga pasal nak dengar cara mana Presiden nak selesaikan masalah dalaman PAS. Abe dengan penuh khusyuk mendengar ucap tama presiden sambil melihat-lihat salinan ucapan tersebut. Mukadimah memanglah hebat, tapi bila masuk isi, hampeh! Abe rasa macam dengar ucapan semasa muktamar agung pulak. "Daripada isi ucapan tu menampakkan yang Presiden memang mahukan kerjasama dengan UMNO" kata Abe. "Mu tak caye mu tengok teks ucape ni, itupun kalau mu panda bace jawi, hehehehehe".


Petikan ucapan tersebut:

"...tanpa menafikan bahawa semua kumpulan Islam dan pendukungnya, di mana sahaja mereka berada, adalah sahabat perjuangan."


"Hah, mu nampok tu! Itu bunyinye meme nak kerjesame denge UMNO, sebab UMNO pun Isle". kata Abe lagi. Dalam hati Tukang Screw tergelak, "Ngaku jugak puak-puak PAS Kelantan ni yang UMNO ni Islam".


"Yang ni lagi sedap, mu baca Abe nak denga!"


"Kita akan memainkan peranan lebih aktif, sebagaimana yang telah sama-sama kita bahaskan dua muktamar PAS yang lalu."


"Yang ini Abe setuju sangak. Sebab selama dalam Pakatan Rakyat, PAS ni serupa ke lembu yang dicucuk hidung, ke depan ditarik ke depanlah dia, ke lubok ditarik keluboklah kita. Yang itu Abe taknak ikut".


"Cuba kita sama-sama muhasabah PAS ni, umurnya muda sikit ke UMNO tu banding DAP dengan PKR. Tapi kenapa kita kena ikut Yakjud Makjud tu? PAS ni dah lame, dah meme ade kekuate tersendiri, tak perlu ngikut sangat lenggok DAP/PKR sebab kita ni abe had yang besar sekali!"


Tukang Screw amat bersetuju kenyataan Abe tu. Yelah, PAS sebagai sebuah parti yang sudah berusia lebih kurang 57 tahun, yang dah puas bergelumang dengan sepak terajang politik terpaksa ikut rentak permainan DAP/PKR dan media. Sepatutnya PAS kena ego dan style tersendiri sebagai 'big brother'.


Sesi yang paling ditunggu-tunggu dalam seminar tersebut ialah Percambahan Minda yang melibatkan Prof.Dr. Abdul Aziz Bari, Prof.Dr. Abu Hassan Hasbullah dan Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man. Kalau dengar tajuk percambahan minda tu memanglah gempak "Ulasan dan Unjuran Masa Depan PAS Dalam Konteks Politik Malaysia". Perwakilan amat teruja hendak mendengar dari mulut Aziz Bari sendiri tentang kebobrokan PAS. Nampaknya Aziz Bari cuba berselindung atau mengelak daripada mengulas artikel "Pengajaran Dari Bagan Pinang" yang menjadi punca sebenar seminar ini diadakan. Beliau hanya lebih mengulas bagaimana PAS perlu menghadapi PRU Ke-13 dengan melakukan anjakan paradigma.


Abu Hassan Hasbullah pula dalam komen pedasnya menyatakan bahawa hasil kaji selidik beliau terhadap 2,000 orang responden berumur di antara 21-30, 30-40 dan 40-50 mendapati bahawa persepsi terhadap imej PAS makin merudum berbanding sebelum PRU 2008. Untuk itu PAS perlu berubah dalam semua aspek yang dijadikan kajian iaitu kewibawaan pemimpin PAS, sistem pentadbiran PAS, kepimpinan pemuda PAS,kepimpinan Muslimat PAS, persepsi kepimpinan PAS, persepsi pengaruh PAS dalam PR dan persepsi media terhadap PAS.


Tuan Ibrahim Tuan Man patut dipuji dalam komen beliau yang melihat penceramah-penceramah PAS terlalu 'syok sendiri' bila berceramah hingga menjauhkan diri golongan muda dari parti tersebut. Pendapat yang berbeza perlu diuruskan dengan baik bukan melebarkan perbezaan pendapat. Kalau ada isu dalam parti janganlah disebarkan ke luar dan pemimpin serta ahli PAS perlu dukung keputusan parti bukan keputusan peribadi .(Ni memang saje nak kutuk Nik Aziz)


Selepas itu majlis membuka soalan kepada perwakilan untuk diajukan kepada 3 ahli panel tadi. Tukang Screw yakin, inilah peluang yang baik untuk 'belasah' Aziz Bari. Nampak gaya begitulah, Aziz Bari ditembak bertalu-talu oleh perwakilan yang mahukan beliau mengemukakan bukti wujudnya pemimpin PAS yang bermasalah dan sekiranya tiada bukti Aziz Bari perlu tarik balik artikel tersebut dan minta maaf kepada PAS. Terkebil-kebil Aziz Bari nak menjawab, tak tahu nak guna perkataan dan ayat yang sesuai. Tapi dengan sombongnya dia mempertahankan kenyataannya dan menyatakan bahawa beliau hanya ahli akademik dan bukan Tok Bomoh! Yang menarik, pendekar tua PAS, Abu Bakar Chik tiba-tiba mengamuk dengan mengecam secara sinis Aziz Bari. "Kalau saya tahu Aziz Bari akan hadir seminar ini, tak ingin saya nak datang!" Begitu meluatnya orang tua tu kat Aziz Bari. Kamarulzaman Mohamad pula mencabar Aziz Bari menyertai politik untuk memberi komen terhadap PAS. Nah ambik kau!


Sesi perbahasan petang itu yang sepatutnya panas hanya suam-suam kuku. Perwakilan lebih banyak membahas isu memantapkan parti daripada menyelesaikan masalah dalaman PAS. Tapi Tukang Screw agak tertarik dengan Solehin Mukhyi yang mewakili PAS Selangor. Beliau mahukan PAS mengurus kelemahan pemimpin sendiri dan jangan terpengaruh dengan blog. Yang sedapnya, beliau juga minta Hassan Ali jelaskan kenapa kerap tidak hadir mesyuarat Exco Selangor dan apakah perancangan Hassan Ali untuk memperkasakan PAS Selangor. Tukang Screw bertanya kat Abe mana pergi Hassan Ali waktu itu. Abe sambil menghembus asap rokok kreteknya menjawab "Entoh, Abe pun tak nampok dia. Tadi pagi dia mari, tengahari ghaib ntah kemana. Hase ni meme ahli silap mata".


"Mu nak tau Tuke Screw, Nik Ajis tak jadi nak tutup seminar sebab tak berape nak sihat. Tapi Abe tau kenapa dia balik awal". Ha, kenapa dia balik awal? "Sebab nak tengok bola! Ha, ha, ha" gelak Abe. Hmmm, orang kuat Tok Guru Nik Ajis pun dah mula nak ngutuk dia. Inikan pulak orang lain.


Jadi terpaksalah Presiden tutup seminar yang gagal mecapai matlamatnya itu. Tukang Screw nampak seminar ini hanya untuk meredakan keadaan tapi gagal melakukan 'pembedahan' untuk mengubat kanser yang sedang bersarang dalam PAS. Hanya sekadar membalut yang luka tapi tak menyembuhkannya. Apa yang menarik presiden semasa ucapan penutupnya ada menyentuh isu baiah dalam PAS. Katanya calon-calon PAS berbaiah dengan dosa dan pahala bukan dengan menceraikan isteri sebab perkara ini tidak diputuskan Dewan Ulama PAS!!!!!! Apa nak jadi dengan PAS sebenarnya? Cuba renung-renungkan kenyataan Tukang Screw ini; PAS patut keluar dari Pakatan Rakyat yang selama ini menjadikan PAS serba salah untuk menghentam UMNO kerana DAP/PKR lebih teruk dari UMNO hingga menyebabkan persepsi terhadap PAS jatuh merudum. Eloklah PAS 'single' kembali sebab parti ini dah memang kuat dan tak perlu harap kerjasama dengan Yakjud dan Makjud!

Thursday, November 5, 2009

Nizar Penyapu Burok 2: Menjelang 7 Nov.

Munafik sungguh partai PAS. Tukang Screw cakap sebab memang betul PAS munafik. Tak percaya..? Dulu Nik Aziz dan lain-lain pemimpin PAS kata PAS tiada konflik dalaman diperingkat pusat ataupun negeri. Kononnya nak cover line panas mengelegak dari bawah. Sebenarnya PAS memang dalam situasi konflik dan conflict denial.

Tukang Screw mendapat khabar daripada teman yang sudah letih dengan permainan politik PAS. Teman khabarkan bahawa kepimpinan PAS Selangor sangat kacau bilau. Khalid Samad sudah lama impikan kerusi Pesuruhjaya PAS Selangor. Khalid rasa dia yang paling layak untuk berada disitu.

Alasannya, dalam banyak-banyak pemimpin PAS, Khalid paling senior dan berkebolehan (Khalid yang perasan). Tapi bila Hassan Ali muncul semasa zaman reformasi 1999 peluang Khalid seperti dicantas olehnya. Khalid terasa hati dan mula merangka strategi. Teman Tukang Screw cerita tanyalah ahli PAS Shah Alam, mereka tahu bagaimana Khalid Samad mengatur strategi untuk merampas kerusi Pesuruhjaya dari tangan Hassan Ali.

Khalid tidak dilantik sebagai Pesuruhjaya kerana jawatan itu adalah dilantik oleh presiden parti. Hassan Ali orang Hadi Awang tapi Khalid lebih suka menentang arus. Khalid lebih moderat untuk tidak bersefahaman dengan presiden yang lebih kearah ulama'.

Yang paling memeranjatkan bila ditabur cerita insiden kepala lembu sek.23 dalangnya adalah Hassan Ali dengan bantuan UMNO. Nauzubilillah..teman Tukang Screw mengucap panjang membuang kopiah kerana menceritakan perihal orang takut dikatakan fitnah.

Lagi satu, katanya Khalid Samad sudah menghantar memo kepada Khalid Ibrahim pada 30 Okt 09 agar membuang Hassan Ali daripada jawatan exco kerana bersikap bertentangan dengan prinsip Pakatan Rakyat. Ini sudah diwar-warkan oleh sahabat blog Tukang Screw [Rujuk].

Tapi Tukang Screw percaya sebenarnya Khalid Samad mahu membunuh terus karier politik Hassan Ali demi cita-cita politiknya. Semua ahli PAS Shah Alam tahu akan long term interest Khalid untuk merampas jawatan no.1 PAS Selangor.

Menjelang 7 Nov, seminar PAS pasti ada kejutan kerana Khalid Samad sudah memasang strategi untuk mengenakan Hassan Ali yang pasti akan mengejutkan ramai pihak dan penyokong totok PAS. Teman Tukang Screw mengatakan Khalid sudah menyalakan api dan Aziz Bari sudah menambah minyak untuk membakar Hassan Ali.

Sebelum mengakhiri perbualan teman Tukang Screw kecewa dan mengaku ini adalah musibah Allah setelah PAS mempermainkan hukum Allah.

Nanti Tukang Screw ceritakan apa Aziz Bari nak buat 7 Nov nanti. Tunngguu....!

Wednesday, November 4, 2009

KEADILAN UNTUK ANWAR DAN SAIFUL

Tukang Screw dah lama jugak tak pekena kopi o dan roti kukus Jalan Tangling. Pastinya 'best in town'. Pagi emalam Tukang Screw dan rakan-rakan 'sekursus' di Kemunting pergilah melepak kat sana. Apa yang menarik perhatian Tukang Screw ialah dua kain rentang yang terpampamg gambar Anwar dan Saiful di bulatan Masjid Negara. Baru Tukang Screw ingat, hari tu perbicaraan kes liwat Anwar. Nampak gaya macam tertangguh lagi. Apapun selamat dibicarakan kepada kedua-duanya. Moga selesai segera kes liwat yang menimbulkan banyak persoalan. Tukang Screw malas nak komen lebih-lebih sebab nak cari tiket final Piala Malaysia.

Monday, November 2, 2009

NIZAR PENYAPU BUROK...

Selepas menyelesaikan projek di Melaka, Tukang Screw bergegas ke Ipoh atas jemputan seorang rakan baik di sana. Tukang Screw pun tak tahu kenapa dia begitu beriya-iya ajak ke Ipoh. Sesampai aje di Syuen Hotel Ipoh, Tukang Screw faham kenapa di bawa ke sini. Rupa-rupanya sahabat baik Tukang Screw nak tunjukkan bahawa Pakatan Rakyat Perak mampu adakan konvensyen 'best in town' walaupun tak dapat memerintah Perak. Ramai jugak di ballroom hotel tu, adalah 600 orang kot geng-geng 'hard core' pengkhianat baginda Sultan Perak. Yang bestnye hampir semua pemimpin Parti Komunis Perak yang hadir.

Apa yang Tukang Screw amat tertarik ialah si penyapu burok ni dalam kertas kerja bertajuk 'Pengalaman, Permasalahan dan Cabaran Pakatan Rakyat perak' yang dibentangkannya mengisytiharkan akan mengadap Baginda Sultan Perak pada 5 November ni untuk membubarkan DUN Perak, itupun kalau keputusan Mahkamah Persekutuan memihaknya. Yang lagi menarik dan menyakitkan hati Tukang Screw, si penyapu burok ni mencadangkan untuk memberi geran tanah kekal kepada 369 penduduk Kg.Tersusun dan 134 penduduk Kg.Baru serta potongan sebanyak 80% ke atas premium tanah di Perak. Astaga, maka akan tergadailah tanah-tanah di Perak!

Selain hal geran tanah, PR juga akan mansuhkan cukai dalam masa 5 tahunakan datang di Perak. Bunyinye memang sedap dan amat manis, tetapi mampukan PR Perak nak memerintah negeri tanpa dana yang cukup yang 30% adalah daripada hasil cukai? Mana nak dikorek dana untuk mengurus negeri? Ha ha ha, jawapannya sebatlah kawasan-kawasan balak.

Kepada kakitangan kerajaan Melayu, ingat-ingatlah sikit. Kerjalah dengan penuh komitmen dan semangat sebab PR Perak akan menawarkan lebih banyak tempat kepada kaum Cina dan India bagi mengisi kekosongan jawatan yang memang kosong dan dipaksa untuk dikosongkan di seluruh Perak. Walaupun nampak macam takde ape tapi ianya bakal menjejaskan perjalanan pentadbiran dan pengurusan negeri di mana bakal memihak kepada bukan Melayu. Bukanlah Tukang Screw nak bersikap perkauman, nak lantik pegawai kerajaan tu biarlah dengan saluran yang betul jangan main tangkap sumbat semata-mata untuk memuaskan hati sebelah pihak dan memberi kelebihan kepada kita.

Yang paling kelakar bagi Tukang Screw ialah cadangan untuk menubuhkan Yayasan India Perak bagi membela nasib kaum India yang selama ini gagal dibela oleh BN di Perak. Masalah orang India di Kg.Buah Pala pun tak dapat nak dibela ada hajat pula nak bela India di Perak.

Bagi Tukang Screw, kalau nak mencadangkan sesuatu kepada rakyat tu biarlah ada rasionalnya dan fikirkan kesan di kemudian hari. Jangan nak dijadikan pemanis mulut dan telinga saje. NIZAR PENYAPU BUROK kena ingat, PR di Selangor pun tak berapa nak gagah mentadbir negeri walaupun hasil mahsyul cukup banyak. Fikir-fikirkanlah, dan kalau boleh kembalilah ke pangkal jalan wahai NIZAR PENYAPU BUROK! Hari ni Tukang Screw tak nak screw tapi nak sapu aje terus.....blllllllllllllllppppppppussssssss!

* rasa-rasa Tukang Screw kena mulakan projek screw Perak. Dah tak boleh tahan lagi dah!

Friday, October 30, 2009

KESIAN, HASSAN ALI KENA SCREW!


Malam yang dingin di Anjung Rahmat, tempat 'orang bulan' lepak-lepak. Tukang Screw dipanggil oleh YB parti bulan untuk sembang-sembang dan pekena teh tarik, kopi tarik dan macam-macam tarik lagi. Lepas isya Tukang Screw dengan kain gombang terus pergi Anjung Rahmat. Apalah yang YB ni nak sangat jumpa Tukang Screw malam Jumaat ni. Bini Tukang Screw pun muncung aje nampaknya.

Alkisah, sesampai aje Tukang Screw di sana adelah 3-4 orang lagi ahli mesyuarat kedai kopi yang turut hadir mesyuarat khas parti bulan pada 28 Oktober lepas. YB sahabat Tukang Screw terus buka mulut bertanya Tukang Screw yang tak sempat lagi nak angkat kain gombang. "Apa yang anta tahu pasal mesyuarat semalam?" Tukang Screw pun dengan muka ala-ala Ebby Yus menjawab balik. " Ek eh, YB ni sudah gaharu cendana pula!" Alah, ana saje nak test anta. Manalah tau, anta dapat info yang lagi pelik. Kata YB kepada Tukang Screw. Apa yang Tukang Screw tahu, mesyuarat malam tu parti bulan nak bersihkan Selangor dan adakan seminar khas pada awal Disember nanti.

Ini ana nak bagitau anta, sebenarnya lebih dari tu lagi mesyuarat malam tu, sampai pukul satu pagi baru selesai. Itupun pasal 2-3 orang yang sudah buat muka macam unta padang pasir menguap panjang. Ha ha ha, syukran YB. Inilah yang ana hendak dengar. Anta punya pasal ana sanggup kasi itu tanah dekat Kubang Kerianlah. Kata YB sambil tergelak. Apa yang lebihnya YB mesyuarat malam tu? Sabarlah Tukang Screw, ana nak order maggi goreng dululah.

YB Pokok Sena sibuk dengan SMS dari mula Tukang Screw sampai... Ha ha ha..SMS dengan aweklah tu sampai senyum ke telinga. Mereka pun manusia juga yang punya nafsu. Nak dijadikan cerita, malam tu semua AJK parti bulan hadir termasuk Nik Aziz. Ana pun pelik, sebelum ni tak pernah orang tua tu nak datang mesyuarat pusat. Tu sebab dia tak berapa nak ngam dengan AJK. Nampak gaya dah nak jalan orang tua tu pasal buang tabiat datang mesyuarat. YB Pokok Sena menyampuk dengan selamba, "Kalau dia jalan, makin terang bulan kita ni." sambil ketawa terkekeh-kekeh. Tukang Screw pun balas, "Wah, YB-YB ni berani kutuk nampak, kalau depan orang tua tu pijak semut pun tak mati!"

YB pun sambung ceritanya yang ala-ala cerita penglipur lara.

Pasal nak menyedapkan hati orang tua tu, Hadi Awang terus kasi Nik Aziz memberi sepatah dua kata yang macam kuliah maghrib. Kau tau Tukang Screw, Nik Aziz mintak sangat perubahan dalam PAS sedangkan dia tak tau yang orang lain mintak dia sendiri berubah. Dia masih mahukan EGM parti bulan diadakan atas alasan untuk membersih kepimpinan parti. YB Pokok Sena dengan machonya menyampuk, " Huh, macamlah dia tu bersih sangat!" Parti bulan kena dapat mandat baru, barulah senang kita nak laksanakan dasar-dasar sedia ada terutama dasar bersama pakatan haram.

Setelah selesai bagi kuliah, ahli mesyuarat apa lagi... terus SCREW Nik Aziz tanpa belas kasihan. Kasihan ana tengok Nik Aziz, kata YB. Ahli mesyuarat dah bengang sangat dengan Nik Aziz yang selalu sangat cepat melatah tak tentu pasal terutama dalam hal-hal melibatkan parti. Kau tahu Tukang Screw, apa yang malaun tu cakap kat Nik Aziz? YB Pokok Sena tanpa disuruh menjawab terus melakonkan dialog yang digunakan untuk SCREW Nik Aziz.
"Kami hormat Tok Guru pasal tua dan lama dalam PAS, kalau macam nilah perangai Tok Guru yang kita hormati yang dok merapu, mencarut tak tentu pasal sapelah yang nak hormat lagi. Jangan sampai kami gelar Tok Guru 'TUA KUTUK TAK SEDAR DIRI DAH NAK MAMPUS'!" YB Pokok Sena pun sempat beralas gak, "bukan aku yang kata, depa yang dok kata. Aku ajuk aje apa yang depa kata." Tukang Screw pun apa lagi, gatal tanya siapa yang paling kughang ajaq malam tu? Sape lagi kalau bukan si Hanipa Buncit tu...hahahahahaha". Kata YB Pokok Sena.

YB pun menyampuk, "Yang ana dok heran tengok orang tua tu, puaslah puak-puak ni dok kutuk dia, muka dia selamba je. Macam takde perasaan." YB Pokok Sena menyampuk lagi, " Dah dasar keldai tua, memang macam tu!"
Yang ana paling kesian malam tu, si Hassan Ali Al-Araki, teruk dia kena SCREW malam tu, sampai merah padam dan tak dapat nak angkat muka. Anta tau, apa yang dia kena carut malam tu? Manalah ana tau YB oiiiii! Hassan dituduh terlalu gelojoh nak jadi hero Melayu dengan melaksanakan beberapa hukum Islam di Selangor. Ana dah pesan dulu kat dia, kita ni bertopengkan hukum Islam untuk tarik sokongan orang Melayu. Apa ke tidaknya, habis arak nak diharamkan penjualannya di Selangor. Betul gak kata Khalid Berahim, kalau arak takde tak masyuklah tabung Pakatan Haram. Si Hassan dituduh lagi sebagai cuba meruntuhkan dan menikam Pakatan Haram dari belakang. Ana pun setuju gak benarnya dengan tindakan Hassan Ali, tapi ape nak buat, kena ikut majoriti gak. Ini semua politiklah Tukan Screw.

Tapi ana respek betullah dengan Hadi Awang, hebat betul lakonan dia malam tu. Habis Nik Aziz dikipas dan dipertahankannya dari tohmahan serta kutukan ahli mesyuarat. Ramai gak ahli mesyuarat yang nak Nik Aziz berundur seperti desakan Maha Firaun. Tukang Screw pun buat-buat tanya, sape pulaklah Maha Firaun tu? Che Detlah, sapa lagi. Jawab YB Pokok Sena. Hadi Awang ana tengok sebok menafikan ada masalah dalam parti bulan. Bohonglah tu, kita dalam family kecik pun ada masalah inikan pulak dalam parti bulan. Tapi ana tau kenapa dia cakap macam tu, mentang-mentanglah Nasha tu bisnes ada untung, setiap bulannya dia payung Hadi Awang. Tukang Screw dengan gatal mulut saje tanye, "Sape pulak kasi Nasha bisnes?" YB Pokok Sena apa lagi terus tepuk meja..."UMNOlah, sape lagi".

Hadi Awang jugak menafikan bahawa wujud komplot untuk pengaruh Nik Aziz untuk desak adakan EGM parti bulan. Tapi ana tau, Al Juburi yang punye keja ni. Ana dulu nyaris jadi 'boy' dia...hahahahahahahaha. Tambah Hadi Awang lagi, isu kerajaan perpaduan takkan timbul lagi dan segala masalah akan diselesaikan mengikut saluran yang betul. Pi dah! YB Pokok Sena menyampuk lagi."Kalau dah dasar tak pernah pakai underware tu, semua cerita dok merapu. Depa senyap-senyap pi bercuti kat Londonlah, Australialah, Singapuralah. Aku ni paling jauh pergi Danok aje."

Tapi yang best, wakil KL dengan Hanipa Buncit dok berkeras mintak Hassan Ali letak jawatan supaya EGM tidak diadakan. Apalah yang depa benci sangat dengan si Hassan ni. Ana pun tak fahamlah. Tapi ana agak ini mesti komplot Khalid Samad dengan depa. Bolehlah Khalid Samad jadi PJ Selangor. Ana takutlah kalau Khalid Samad jadi PJ. takut dia bukak banyak rumah urut lagi! Ait, kenapa YB cakap macam tu? Ana taulah, ana dengan dia selalu pegi 'CAKUAT' kat kedai Ronnie. Hehehehehehe.

Itu ajelah yang ana nak bagitau kat Tukang Screw. Pandai-pandailah anta nak screw sebab ana dah naik menyampah dengan puak-puak Terengganu-Kelantan ni. Macamlah hebat sangat.

Habis terlondeh kain gombang Tukang Screw mendengarkan celoteh dua orang YB parti bulan ni. Nampaknya sesama mereka pun memang tak dapat nak sebulu, banyak sangat puak-puak dalam PAS ni. Macam puak kabilah Badwi kat Arab pulak. Apapun,, apa yang Tukang Screw dapat simpulkan resolusi mesyuarat tersebut ialah:

1. Nik Aziz nak sangat diadakan EGM untuk bersihkan PAS daripada pemimpin yang tak sesuai dengan dasar-dasar Pakatan Rakyat dan lebih mementingkan kerjasama dengan UMNO.

2. Untuk selamatkan pelakon-pelakonn utama yang nak sangat kerjasama dengan UMNO maka Hassan Ali terpaksa dikorbankan hingga ditubuhkan satu Lembaga Siasatan Khas PAS untuk menyiasat PAS Selangor.

3. Hampir semua AJK PAS Pusat yang tak suka dan meluat dengan Nik Aziz yang mereka lihat dah makin nyanyuk dan sebagai liabiliti dalam PAS. Nik Aziz juga gagal menghadiri mesyuarat AJK PAS Pusat sebelum ini.

4. Hadi Awang terpaksa berlakon untuk meredakan keadaan dengan membela Nik Aziz sambil menafikan wujudnya masalah dalaman sebab dia dah banyak berkomplot untuk menjatuhkan pemimpin PAS dari Kelantan yang dilihat sebagai ancaman utama pemimpin PAS dari Terengganu.

5. PAS akan mengadakan satu seminar khas untuk membincangkan masalah dalaman parti pada 7 Disember 2009 di Taman Melewar yang dilihat akan menghurai segala kekusutan tetapi sebenarnya bakal menelanjangkan PAS sendiri.

6. Yang paling menarik lagi apabila perjumpaan Hasan Ali dan Nasha dengan blogger tempoh hari dapat dihidu oleh beberapa orang pemimpin PAS yang sedang mencari sebarang rakaman yang dibuat semasa perjumpaan itu bagi menSCREW Hasan Ali dalam masa terdekat.

Nampaknya makin meriahlah suasana politik PAS dalam masa-masa akan datang. PAS dah mula dilihat seperti UMNO apabila diberi kuasa memerintah yang sebelum ini sibuk mengutuk dan mengeji UMNO. Allah itu Maha Adil, didunia inipun dah ditunjukkan tembelang dan temberang PAS. Sejarah Islam dah banyak buktikan bahawa keruntuhan empayar Islam sejak zaman bani Umaiyah, Abassiyah, Delhi, Moghul dan banyak lagi berpunca daripada mereka-mereka yang bertopengkan agama untuk mencapai kepentingan peribadi. Fikir-fikirkanlah sebelum kita menghadap Allah Rabbul Jalil. Wallahhualam!

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzztttttt. Dah kena screw.

Tuesday, October 27, 2009

Nizar Screwkuat: Mesyuarat Esok Ramai Yang Nak Kena Screw..!

1. Untuk posting kali ini Tukang Screw khabarkan berkaitan Mesyuarat Khas PAS esok. Media galak mengatakan Nik Aziz akan hadir sebagai menyahut desakan kepimpinan PAS setelah penat menghangatkan ruang politik negara. Tukang screw tabik spring pada tok guru kerana berani berhadapan dengan kenyataan dan realiti.

2. Semua penyokong totok dan ahli PAS tahu EGM yang dicadangkan tok guru tak jadi. Alasannya tak sesuai atau ada sebab lain yang lebih berhemah..! Tok guru berjawatan mursyidul am tidak berkelayakan. Selesai solat maghrib tadi Tukang Screw dihubungi teman, alibinya antara ahli rapat dengan kepimpinan kanan PAS.

3. Panjang ceritanya tetapi Tukang Screw rumuskan beberapa perkara yang akan dibincangkan esok. Dalam mesyuarat esok semua pimpinan PAS mahu tok guru menjelaskan punca sebenar hingga memaksanya mengeluarkan kenyataan sepertimana yang terkandung didalam laman blognya. Maksudnya kepimpinan mahu tok guru berterus terang (heart to heart) kiranya seperti tok guru dihadapkan ke tribunal displin parti.

4. Kenyataan keras tok guru dilihat seperti menghala muncung pistol ke kepala Presiden. Ini mungkin Tukang Screw gambarkan kekalahan PAS di Bagan Pinang telah menyediakan alasan yang kukuh untuk Tok Guru menghentam Presiden secara halus. Ibarat pukul anak sindir menantu. Bagaimana pun, mesyuarat esok Presiden yang disindirkan oleh ramai ortodok PAS sebagai lembik dan flip flop akan diberi ruang untuk menjelaskan berkaitan hala tuju parti mengikut situasi politik semasa tanpa merosakkan asas perjuangan PAS (Anwar dan klik pasti tak senang duduk)..!

5. Dalam blog Tok Guru dengan jelas telah menamakan beberapa tokoh pimpinan PAS yang tidak disenangi tok guru kerana tindak tanduknya yang digambarkan bertentangan dengan prinsip Pakatan Rakyat. Walau bagaimanapun ruang musyawarah esok akan digunakan oleh tokoh2 ini untuk memberi penjelasan dan membela diri. Mereka juga mempunyai hak walaupun dalam perjuangan PAS, tidak se'veteran' Tok guru dan Presiden.

6. Tetapi bab yang ini Tukang Screw paling suka seperti mana yang diberitahu oleh teman, kesemua Pesuruhjaya Negeri akan diberi peluang untuk memberi pandangan dan juga pendirian dalam pelbagai isu terutamanya perkara pokok..kerjasama didalam Pakatan Rakyat. Kalu diikutkan berkemungkinan topik ini paling tidak disukai oleh beberapa pimpinan yang proAnwar. Ustaz Azizan mungkin banyak perkara yang mahu disentuhnya. PAS Perak akan konsisten dengan kegilaan untuk bubar DUN dan lagi satu apa khabar PAS Penang dan Khalipap Umar. Selangor tak perlu diulas mungkin ada yang kena screw bawah meja..!

7. Agak lama juga terkedu mendengar perkara terakhir yang dikhabarkan oleh teman kepada Tukang Screw. Katanya perkara ini mungkin mengundang rasa tidak puas hati ramai pihak tetapi masih ada ruang untuk berbincang dan mencapai kata sepakat. Mesyuarat esok juga akan membahaskan peruntukan undang-undang tubuh PAS berkaitan pemecatan seseorang yang mempunyai jawatan didalam parti. Nampak macam ada sorang dua yang nak kena screw esok.

8. Sebelum mengakhiri talian, teman Tukang Screw sempat berseloroh "hang jangan screw kuat sangat pasai esok ada yang lagi kuat kena screw" Tukang Screw sambut mari kita tengok sapa yang kena...Screwww...!

Tuesday, October 20, 2009

NIZAR FULAWEIIII: POST MORTEM BAGAN PINANG PARTI SYURGA






Tahniah Mohamad Sabun kerana dilantik sebagai Pengerusi Jawatankuasa Post Mortem PRK Bagan Pinang oleh Setapa Ali. Untuk makluman semua sebenarnya post mortem dah dibuat pada 17 Oktober lepas di Pejabat PAS Jalan Raja Laut yang dipengerusikan oleh Dato' Halim Abdul Rahman. Penubuhan jawatankuasa post mortem ini hanya untuk 'endorse' perkara-perkara yang telah dibincangkan pada 17 Oktober selain menokok menambah apa yang patut.

Kebetulan Tukang Screw petang tu melepak kat kedai mamak berhampiran Pejabat PAS jadi dapatlah bongkar hasil post mortem tu daripada seorang pemimpin PAS yang disegani yang disebut-sebut menggantikan Dr.Hassan Ali sebagai P/Jaya PAS Selangor selepas mesyuarat tu. Kenalah gak Tukang Screw belanjan teh tarik dengan roti telur.

Setelah berbincang lebih dua jam, ahli mesyuarat telah megenal pasti beberapa faktor kenapa pengundi Bagan Pinang tidak sudi ke syurga dengan percuma iaitu:
  1. PAS tidak mempunyai pengaruh di Bagan Pinang sebab ada 100 orang ahli berdaftar sahaja dan pengundi di sana melihat PAS sebagai parti pembangkang yang tidak tetap pendirian;
  2. Calon PAS bukan orang tempatan kerana hanya ayam sabung patah taji dari Lenggeng;
  3. Jentera pilihanraya PAS tempatan tidak bergerak sebab hampir 99% gerak kerja dilakukan oleh jentera PAS luar;
  4. Hampir 1,820 buah rumah telah dilawati jentera PAS yang berjanji mengundi PAS tetapi PAS tempatan gagal turut sama melawat rumah-rumah tersebut;
  5. Sifat agresif petugas PAS luar (Kelantan, Kedah dan Terengganu) yang sering menimbulkan masalah pergaduhan menyebabkan pengundi membenci PAS;
  6. PAS terlalu yakin mendapat undi bukan Melayu;
  7. Ceramah Pakatan Haram lebih banyak menyerang peribadi calon BN yang dihormati dan popular di kalangan pengundi;
  8. PAS gagal mempengaruhi pengundi pos dan mendakwa berlaku penyelewengan undi tersebut;
  9. Kesal dan kecewa dengan sikap jentera pilihanraya PAS Kelantan yang banyak memecahkan undi bukan Melayu.

Nampaknya PAS nampak kelemahan sendiri dan sepatutnya tidak menyalahkan sepenuhnya faktor undi pos. PAS perlu sedar selagi tidak memerintah jangan haraplah dapat sokongan pengundi pos. Apa yang PAS boleh janjikan untuk mereka? Apapun Tukang Screw tabik kepada ahli mesyuarat yang nampak kelemahan PAS sebab selama ini PAS menang di atas kelemahan UMNO dan kebencian rakyat terhadap BN bukan di atas kekuatan PAS itu sendiri. Nasihat Tukang Screw, PAS perlu lebihbanyak muhasabah diri dan fikirkan tentang nasib Melayu dan Islam di negara ini daripada memikirkan untuk tidur sebantal dengan PKR dan DAP. Wallahualam!










NIZAR KEPUNDEN: DAP PUN KAKI SONGLAP


DAP selama ini menyalak tentang integriti, ketelusan dan yang sewaktu dengannya untuk menunjukkan bahawa parti komunis ini layak memerintah Tanah Melayu. BN terutamanya UMNO sebagai parti rasuah dan penuh penyelewengan perlu dilunyaikan dengan apa cara sekalipun bagi menafikan hak-hak Melayu supaya parti komunis ini boleh mengaut segala harta Melayu. Apa yang Tukang Screw nak paparkan kali ini ialah wujudnya penyelewengan dalam DAP Perak yang amat dirisaukan oleh Ustaz Ngeh dan Ustaz Nga.

Ustaz Nga dalam satu sembang-sembang dengan Tukang Screw terbuka cerita ini. Alkisahnya, Jawatankuasa Disiplin DAP Pusat telah bersidang pada 3 Oktober lepas di PJ bagi menyiasat beberapa kes disiplin yang membabitkan pemimpin parti komunis ini di Perak. Yang dok menyonglap duit DAP kali ini ialah Leong Mee Meng, ADUN JALONG yang juga bendahari DAP Perak yang dah songlap lebih RM 30,000 duit DAP Perak. Banyak jugak bukti yang didedahkan oleh beberapa orang ahli DAP cawangan yang membuatkan Leong Mee Meng terkedu tak boleh nak menepis. Khabarnya lagi DAP Perak cukup takut kalau-kalau kes ini terdedah kepada BN Perak sebab banyak peluru akan ditembak ke DAP Perak. Leong Mee Meng dikatakan hanya diberikan amaran dan sekiranya isu ini terdedah maka tindakan lain akan dibuat termasuk dipecat atau digugur dari jawatan ADUN. PRK lagilah nmpknye!

Nampaknya baru DAP sedar yang bukan senang nak memerintah. Kita tak boleh nak tolong rakyat dengan air liur aje (ceramah sana sini). Duit pun kene huluq gak. Satu perkara lagi, DAP pun tak yakin boleh menang besar dalam PRU 13 jadi baiklah songlap apa yang ada depan mata. Bak kata pepatah "membujur lalu melintang patah, membujur aku sebat dulu melintang aku sesah". Sampai di sini aje Tukang Screw nak khabarkan.

Friday, October 16, 2009

TRAGEDI BAGAN PINANG: RUMAH ROBOH PAHAT BERBUNYI


Azmin Ali , orang kesayangan Al Juburi khabarnya mengecam sikap pengundi Bagan Pinang kerana masih memilih pemimpin yang rasuah berbanding pemimpin yang bersih tetapi bebal (PKR boleh kudakan). Katanya lagi, pengundi di sebelah selatan gagal mengambil iktibar daripada suasana politik di utara tanah air dan pantai timur yang mengangkat pemimpin Pakatan Haram sebagai wakil rakyat mereka.Tukang Screw pun pelik gak dengan pandangan skeptikal Azmin. Sepatutnya dia kena hormati pilihan pengundi sebab pengundi yang mahukan pemimpin mereka. Inilah wajah sebenar pemimpin Pakatan Haram yang terang-terangan sebenarnya menolak kehendak rakyat. Azmin kena fikir, pemimpin atau calon Pakatan Haram ni bukanlah malaikat, wali atau maksum. Baiklah Azmin pergi ziarah pengundi-pengundi India yang mengundi beliau sempena Deepavali yang bakal disambut sambil-sambil kasi ang pow raya atau apa-apa yang patut (nak sumbang Parpukari pun boleh).

Yang lagi seronoknya, Pemuda Pakatan Haram malam tadi telah membuat mesyuarat post mortem PRK Bagan Pinang. Saje nak tunjukkan yang Majlis Muafakat Pemuda Pakatan Haram berfungsi dengan baik walaupun di dasarnya penuh arus yang lintang pukang. Anthony Loke (anti-Islam) dengan penuh gaya seorang ultra kiasu mempengerusikan mesyuarat di Pejabat DAP, PJ. Persoalannya, kenapa mesyuarat dibuat di Pejabat DAP sebab yang bertanding calon PAS? Kenapa tidak dibuat di Pejabat PAS? Ha, ha, ha, PAS masih tak sedar yang DAP (penolak Gagasan Negara Islam PAS) kudakan mereka selama ini? Apa yang DAP buat untuk bantu calon PAS di Bagan Pinang? Menyalak di Balai Polis sebab buat report gambar aksi Ally Wong yang terlampau, itu ajelah yang dibuat!

Persetanlah sama warisan komunis Chin Peng tu. Hasil post mortem tu agak menarik untuk dibincangkan. Cuba kita kaji:-
Pertama, Pakatan Haram mengakui yang kekalahan teruk PAS berpunca daripada jentera pilihanraya yang lemah. Alasan tak masuk akal! Satu Malaya dah dicanangkan yang Pakatan Haram berjaya memenangi 7 PRK selepas PRU 2008 kerana jenteranya yang mantap! Untuk Bagan Pinang ni, Al Juburi mengadap Al Gore untuk dapatkan dana kempen PRK. Mana pergi dana tu? Risik-risik semasa kempen Bagan Pinang, Cikgu Bard mengeluh sebab PAS tak 'pump' dana kepada jentera PKR untuk bantu kempen PAS. Mana RM 30,000.00 yang musuh politik Tan Sri Isa Samad beri sebelum Penamaan Calon? Takkan masuk kocek sendiri kot.PAS Negeri Sembilan dituduh PKR gagal sediakan bahan-bahan kempen sehinggalah 2 hari sebelum mengundi. Sedarlah, apa pun alasan jentera lembab berpunca daripada strategi kempen Pakatan Haram yang lapok. Ceramah, ceramah, ceramah, maki orang, dakwa diri sendiri bagus memerintah dan macam-macam lagilah yang tak lalu nak disebut. Tukang Screw memang nampak kelemahan tu. Memang tiada koordinasi sebab Pengarah Pilihanraya, Salahudin Ayub hilangkan diri sebab dicari polis. Puncanya Salahudin Ayub dah sebarkan berita-berita fitnah yang menggalakkan konflik sesama Melayu dengan mengada-adakan cerita seorang petugas PAS ditetak dengan parang dikepala! Harap-harap selepas ini polis dan SB boleh cari balik Salahudin Ayub dan sumbatkan ke Kemunting!

Kedua, Pakatan Haram dakwa UMNO guna pendekatan politik ganas untuk menakutkan jentera dan petugas PAS yang tak dapat menembusi beberapa kawasan di Bagan Pinang. Sedarkah PAS yang Bagan Pinang bukan pentas tarian parti syurga? Terlupakah PAS yang amalan yang sama juga digunakan masa di Kuala Terengganu, Bukit Gantang dan Permatang Pasir? Lupakah PAS yang mereka ni pun ganas sampai belasah 'budak-budak UMNO' di Bagan Pinang? Tukang Screw ada terdengar satu ungkapan atau gelaran yang diberikan oleh penduduk Bagan Pinang kepada orang-orang PAS totok sepanjang kempen tempoh hari; "Mak oi, pakai kopiah tapi hati busuk", "Harap serban aje bosa, kepalo otak kocik"! Fikir-fikirkanlah maksud tersirat daripada ungkapan itu.

Ketiga, Pakatan Haram menuduh BN guna pendekatan provokasi dan sentimen perkauman terhadap pengundi Cina dan atas pagar hingga menyebabkan mereka takut untuk mengundi pembangkang. Kelakar jugak bunyinya. DAP terlupa ke yang selama ni bahan-bahan kempen mereka lebih kuat bau perkaumannya untuk tarik sokongan pengundi Cina? Malas Tukang Screw nak komen takut dituduh 'racist'. Ini bukti yang menunjukkan DAP gagal membantu calon PAS semasa kempen sebab kurang turun jumpa pengundi Cina! Itupun PAS tak sedar yang DAP memang tak ikhlas nak bantu mereka.

Keempat, Pakatan Haram mendapati isu-isu yang mereka mainkan tak relevan dan tidak sesuai dengan budaya pengundi di Bagan Pinang. Untuk makluman Pakatan Haram, rakyat Malaya di sebelah selatan tak makan dengan kelentong putar alam korang yang begitu jijik dan menjelekkan! Isu arak dan Kg.Buah Pala pun tak selesai, inikan pulak nak cerita keburukan orang lain! Al Juburi sendiri tak selesai kes liwat di mahkamah, hahahaha. terkejut gak Tukang Screw sebab terjumpa iklan KY Jelly di Bagan Pinang. Sempat jugak Al Juburi promosi barang baik tu.

Jadi itulah ceritanya, rumah roboh pahat berbunyi! Dahlah kalah teruk, ada hati nak buat post mortem nak menyalahkan BN! Salahkanlah diri sendiri yang sebenarnya tak ikhlas dalam perjuangan. Cerminlah diri dan hiasi peribadi! ZZZZZZZZZZZZTTTTTTTTTTTTTTT....screw dah masuk!

Thursday, October 15, 2009

Selamat Hari Jadi Uncle Ong




Ucapan hari jadi yang ke-85 buat Uncle Ong@ Chin Peng Si Penyembelih! Panjang umur si penyembelih rakyat Malaya. Lantaklah umur dia panjangpun, biar dia tengok dan rasa sendiri betapa rakyat Malaysia setiap hari memaki-maki dia (elok dibina satu tugu untuk Chin Peng supaya senang dibaling batu, najis dsb. boleh gak kalungkan dengan batu nesan di sebelah pejabat DAP Perak).

Apa yang nak discrew ialah kegampangan beberapa rakyat Malaysia yang tak pernah kenal erti perjuangan menentang komunis, yang tak pernah susah-susah nak angkat senjata meninggalkan anak bini untuk lawan komunis di hutan belantara. Tahniah, inilah manusia yang bertuah hari ini untuk discrew.... Dato' Ngeh Koo Ham the Great dan M.Kulasegaran, Datuk Bandar Tanjung Rambutan.

Alkisahnya, berangkatlah Ngeh, Kula, Wong Wing On dan Chan Kok Keong-peguam DAP ke Bangkok daripada Pulau Pinang menaiki FD 3542 Thai Air Asia ke Bangkok hari Ahad lepas (orang tengah sibuk mengundi di Bagan Pinang) semata-mata untuk meraikan hari ulangtahun ikon@idola DAP iaitu Chin Peng. Apa rasionalnya pahlawan-pahlawan Pakatan Rakyat ini meraikan hari jadi Si Penyembelih tu? Inikah pemimpin yang dipilih rakyat Perak, yang diagung-agungkan PAS selama ini kerana boleh membaca Al-Quran (Nizar Jamaludin sila jawab). Rakyat Perak ingat tak lagi Tanah Hitam, Ayer Kala, Gerik, Batu Gajah, Kuala Kangsar dan banyak lagi tempat yang jadi saksi kekejaman komunis satu masa dahulu. Berapa ramai rakyat tak berdosa dan pasukan keselematan kita yang terkorban angkara Chin Peng?

Wahai Debra Chong, tulislah lagi berita-berita yang menghiburkan tentang Chin Peng. Ingat, kau akan discrew selepas ini (Early birthday suprise for Chin Peng;http//malaysianinsider.com)! Kau silap betul tunjukkan gambar Ngeh belakang Chin Peng dan kau jugak bebal sebab tarik balik gambar tu (takut orang lain tahu Ngeh pun ada) Malas nak cerita banyak-banyak. Kawan-kawan lain bolehlah tolong tambah masakan yang tak berapa enak dimakan Ngeh, Kula dan Debra ni. Banyak lagi masakan yang tak berapa nak sedap untuk dihidangkan. Tunggulah ye.

MARI KITA LIHAT...SAPE YG KENA SCREW...


Assalammualaikum....Alhamdulillah, dengan izin Allah Taala dapat juga saya menikmati kebebasan dan keamanan di bumi bertuah ini. Banyak bezanya sebelum saya sampai di tahap ini.Kalau dulu kurang didengari 'kokokan ayam yang bertahi diekor'. Tetapi sekarang kokokan ayam itu bersahut-sahutan dan makin jelas di sana sini tahi-tahi ayam yang bertaburan mencemari bumi bertuah ini. Saya begitu terpanggil untuk membersihkan tahi-tahi itu dan mengurangkan kokokan ayam yang menang di gelanggang yang dia sendiri tidak bersedia untuk bertarung! Harapan saya SCREWKUAT mampu memberi impak positif kepada rakan-rakan blogger lain untuk memaut atau mendapatkan ilham untuk 'screw' mana-mana yang patut agar tidak goyang dan menggoncangkan bahtera merdeka ini. Sekian, kita tunggu screw pertama yang akan keluar...