Monday, December 28, 2009

SKANDAL SEKS PEMIMPIN PAS PART VI

Ini yang susahnya kalau jadi bekas tahanan ISA. Ada saje perkara yang perlu diselesaikan yang begitu merumitkan hidup. Apa nak buat, berani buat berani tanggung. Maaf Tukang Screw pinta kepada semua sebab agak lama menyepi diri hingga menimbulkan pelbagai pertanyaan, cercaan, herdikan dan sokongan daripada mereka-mereka yang sudi melawat blog ini. Apapun ramai yang tidak sabar mengetahui siapakah pemimpin PAS yang terlibat dengan hubungan terlarang dengan isteri orang yang bernama 'INTAN' (hanya nama panggilan).

Maklumat daripada 'kaki-kaki' yang Tukang Screw pasang di Puduraya mendapati cerita tentang skandal ini berlegar-legar di kalangan mereka yang bekerja di hentian tersebut yang cukup mengenali INTAN walaupun sekarang agak kurang panas sebab Tukang Screw 'bercuti'. Pelbagai spekulasi timbul dan yang agak menarik cerita ini sengaja direka oleh 'musuh' perniagaan suami INTAN di kalangan pengusaha bas-bas ekspres di situ. Di sini Tukang Screw menolak sama sekali ianya direka, apatah lagi sengaja ditimbulkan oleh 'musuh perniagaan' suami INTAN! Tiada sesenpun yang Tukang Screw terima daripada pengusaha bas ekspres apatah lagi tiket bas percuma sebab Tukang Screw memang kerap ke kampung halaman di selatan Semenanjung! Maklumlah tak mampu beli kereta lagi.

Khabarnya si polan pemimpin PAS ini mula takut identitinya akan didedahkan. Terus terang Tukang Screw katakan, tidak perlu didedahkan siapa yang terlibat sebab niat Tukang Screw hanya untuk meminta si polan dan INTAN segera bertaubat dan kembali ke pangkal jalan agar tidak terus terlanjur. Masih ada keluarga yang perlu dicurahkan kasih sayang walapun tidak sehangat dulu. Tanggungjawab tetap tanggungjawab. Alhamdulillah, si polan tersebut sudah mula berubah dan bercakap sesuatu yang bersifat fakta tanpa perlu mengada-adakan cerita yang karut marut di media atau di pentas ceramah. Tukang Screw bersumpah dengan nama Allah jika si polan ini mula mengarut dan terus menjalinkan hubungan terlarang ini, akan Tukang Screw dedahkan tanpa perlu klu-klu yang menyesakkan fikiran untuk diikuti dan diteka!

Kepada penyokong atau ahli PAS yang sentiasa melihat tohmahan terhadap pemimpin mereka sebagai satu fitnah yang dahsyat, ingatlah bahawa fitnah PAS terhadap orang lain juga amat dahsyat. Kita jangan terlalu jumud dan membabi buta mempertahankan sesuatu yang berpunca dari manusia yang tidak maksum. Mungkin di dunia ini kita tidak berjumpa, kita jumpa sahaja di Padang Mahsyar dan kita lihat di mana kedudukan kita di sisi Allah. Kalau setakat berkokok tak tentu pasal hingga bertahi ekor tak payahlah nak bercerita soal perjuangan dengan Tukang Screw. Pengorbanan antum belum cukup hebat untuk menegakkan Islam di Malaya ini meskipun dalam menyokong perjuangan PAS atau Pakatan Rakyat. Setakat bertakbir, mendengar ceramah atau menyertai perhimpunan haram/aman, berkepiah ke hulu ke hilir dan melihat orang yang bukan menyokong PAS/PR sebagai bangsat yang diharamkan masuk syurga tak perlulah nak bangga diri. Diingatkan bahawa Tukang Screw telah berjuang di dalam PAS sejak berumur 10 tahun lagi sejak PAS tiada apa-apa di Johor. Tapi apa yang PAS berikan kepada pengorbanan Tukang Screw merengkok dari lokap ke lokap, ditahan di Kamunting? Sila sebutkan!

Apapun Tukang Screw ambil keputusan untuk tidak perlu mendedahkan siapa pemimpin PAS tersebut. Cukup sebagai ingatan untuk menyedarkan beliau. Tetapi harus ingat, jangan silap langkah kerana pintu pendedahan ini sentiasa terbuka untuk Yang Berhormat! Kepada yang menganggap Tukang Screw sebagai penyebar fitnah dan mengada-adakan cerita, anda mempunyai hak untuk berkata begitu dan Tukang Screw juga ada hak untuk mendedahkan. Bila difikir-fikirkan bahawa tanggungjawab kepada manusia yang lain adalah lebih baik maka eloklah Tukang Screw matikan buat sementara waktu semoga anda tidak tertunggu-tunggu siapa sebenarnya yang terlibat. Anda juga ada hak untuk meneka siapa yang terlibat daripada klu yang diberi dan komen-komen yang diberi!

Apapun,, Jazakallah hairan kasira wa ilal liqa'.

23 comments:

joostspring said...

aku rase mu ni jenis kacip pil kuda kot????

2 kemungkinan je..

1) sbb mmg xpernah berlaku benda yg kau ckp tu

2) btul2 berlaku dan kau dah dpt habuan dr org tu..

kl stakat nak buat crite2 sensasi mcm ni baik xpayah nak tulis blog saudara..

buat malu org je...

disebabkan blogger mcm kau la yg mencemarkan nama umno...

Anonymous said...

ko ni waras ke x? baik ko screw kepala otak ko tu.. xpasal2 blogger lain pun kena tempias kencing ko ni..

Anonymous said...

dedah je bro..
pas nak laksana hudud ni...
hukum rejam

Anonymous said...

ada satu blogger penyokong HamPAS yang mengelar atau digelarkan Syed walhal bapak dia tak ada keturunan Arab pun..cuma Benggali..

kesian ..semua mereka penipu besar guna Ugama..maklumlah orang melayu ni bab pasal Ugama lemah sikit..semua nak masuk syurga

YANG GAMBI said...

Salam bro betul sangat tu..... kalau sudah terlalu teruk PAS ni buat kerja mungkar.... dedah je siapa sebenarnya pemimpin mereka ini...

Anonymous said...

alah dah tahu siapa dah

jeng..jeng.. jeng

Dr H.

Aku lepas ni kalau pergi ceramah dia tanya direct jer kat dia.

Anonymous said...

aku ada terbaca semalam kat internet, tapi tak ingat kat mana.

Mamat tu dia ada masa perjumpaan PAS pusat dgn N Ajis pasal anak hantu dia tempoh hari

Bapak ScrewDriver

Anonymous said...

Ana setuju sgt pendekatan anta Tukang Screw, pedulikan apa orang kata yang penting kita kena jaga maruah orang lain. Tanggungjawab seorang Islam adalah menjaga maruah dan nama baik saudara seIslamnya. Salam ukhwah dari ana.

Anonymous said...

Hmmm, im a bit disapointed with the whole shenanigans.

Kejap nak dedah kejap x nak dedah.

Bro, dedah je. Bersekongkol tu namanya kalau membiarkan kemungkaran. X payah la guna kaedah menjaga maruah orang lain. PAS pernah jaga ke maruah orang lain? I don't think diorg tau konsep menjaga maruah orang lain dan xde dlm dictionary diorg.

Do the right thing and reveal siapa mamat ni. PAS x akan teragak-agak kalau orang2 bukan PR yang terlibat. Lagipun, kau dah libatkan byk blog2 yang put their credibility at stake with your stories.

Bersekongkol tu sama mcm buat juga hukumnya bro.

PRMangkukHayun

Anonymous said...

potong stim la lu skrew.

benda dah betul ...dedah aje la. puak2 pas tak betul pun diaorg dedahkan.

dah dedah baru la mamat tu insaf. benda sedap mana bleh tahan.

tak caya tanya dr.rosli. ekekeke....

joe

Anonymous said...

Saya setuju dgn cara En Screw utk tidak mendedahkan identiti pemimpin PAS tersebut. Semoga En Screw selamat dunia dan akhirat

Bagi Pihak
DR HATTA RAMLI
AHLI PARLIMEN KUALA KRAI

KEPOCHI said...

SCREW...
kalau nko simpan pon apa nko dapat?
dah la nko meringkok kat kemunting dulu kerana dorang..lagi nko nak simpan2 ...

dorang tu kalau aib orang cepat sangat dorang nak telanjangkan ...
yang nko lak lagi mau jadi hero dorang ...

fikir2 bro ... jangan simpan kemungkaran ... dosa tauuu ..
engko tengok macam mana si DR tu bawak lari anak orang ... dah la disyaki nikah sendikit ...

bila tekena orang dorang Si Aji nyanyok tu kata hal peribadi...

BODOSSSS betol ...

Anonymous said...

Perjuangan kita untuk mencegah dan mengelak dari berlaku kemungkaran. Bukan mengaibkan siapa-siapapun. Niat en Screw sangat murni demi kemurnian Islam. Moga anda dirahmati.

Dewan Pemuda PAS Pusat

Anonymous said...

ptuiiiiih

Dulu pati isle

Loni pati sle

ptuiiiiih

Keno atah batir pelir sdiri pakai hukum xleh.

ptuiiih.

Anonymous said...

CELAKOmu

hanizam said...

siap ada bagi komen bagi pihak lah...kot YB ni ke yang buat onar....macam dah terpecah lubang je sape orangnya...

ko dedahkan je bro...dah banyak orang cakap macam-macam...kalau si rohaizat kena kaw-kaw pasal kawin dia, biar puak Parti Ajaran Sesat tau macam maner rasanya kena balik...

kira OK si rohaizat kawin, mamat ni siap simpan jadi spare tyre lagi...

hanizam said...

banyak komen kalau dari penyokong Parti Ajaran Sesat yang mahukan ko silent je benda ni, kalau YB BN buat, berbakul-bakul sumpah seranah dorang sebarkan...

kelakarlah komen wakil Dr.H serta dewan pemuda PAS...apesal, takut ke lubang pecah??? kalau orang lain berita ni tersebar takpe ye, kena YB sendiri mintak diam lak...alasan jangan aibkan orang...itulah...inilah...dosalah...

PERGI JAHANAM DENGAN ITU SEMUA...

selama ni itulah modal penceramah PAS kalau tak maki hamun orang, jaja segala cerita peribadi lawan....
dulu buat orang, terkena sendiri baru tau....

tulah tabiat pemimpin PAS...dari larikan anak dara orang sampai main kayu tiga, siap jadi spare tyre...rasa bini tua tak sedap, main dengan bini muda lak...penuh dengan nafsu serakah...macam SELADANG.....

Anonymous said...

TUKANG SCREW, LU HAPRAK LA, GUA DAH HILANG RESPEK SAMALU, KALU MAHU DEDAH KITA DEDAH, JANGAN JADI BACUL TAK TENTU PASAL, MENDEDAHKAN KEMUNGKARAN DAH TANGGUNGJAWAB, KREDIBILITI LU SUDAH TAKDE, THIS IS THE LAST TIME I WILL READ YOUR BLOG, JUST FULL OF SHIT...

Anonymous said...

bro Screw Kuat...
You tengok komen2 org2 PASyang dah takder telor !
Itu lah perangai munafik2 PAS.Kalau org UMNO depa jaja habis habisan, kena geng sendiri, suruh diam2, konon demi agama dan maruah orang.
Dedah Brother..!! Tengok WALI SELIPAR tu nak laksanakan Hudud atau tidak. Baru tau Islam @ Munafik !!!

Anonymous said...

patutle aku tengok si sallehudin ayub tu kecut semcm je sejak kebelakangan ni...

KEPOCHI said...

SAMADA AKU GILA ATAU NKO YANG GILA

AKU GILA KERANA BACA BAHAN SAMPAH NKO
NKO GILA KERANA PEDAYA ORANG DENGAN CERTIA SAMPAH NKO NI

JADI ... KALAU TAK NAK TERUS JADI SAMPAH MASYARAKAT DENGAN CERITA2 SENSASI PASAL NAK BAGI ORANG MASOK BLOG NKO..BAIK NKO CERITA AJE APA YANG NKO DAH MULAKAN ..KASI ABIS..BUKAN BAGI ALASAN PASAL NKO ORANG "ISA"..ITU MASALAH NKO...

AKU MASOK BLOG UNSPINNER LAGI BEST..CERITA UP-TO-DATE ... CERTIA NKO NI TAK SAPA NAK KUTIP JADI BAHAN JENAKA ...

JADIII..KALAU TAK NAK ORANG MENYUMPAH NKO ..TERUSTERANG AJE LA ..TAK YAH REKACERTIA KALAU NKO SENDIRI TAK TAU KESUDAHANNYA ...

SORRY BRO..AKU BENGANG DGN NKO SANGAT PASAL NKO BUAT ORANG MENYUMPAH NKO ....

10 BUDAK HITAM said...

Assalamualaikum saudara,

Dalam kita bersama-sama menongkah arus dan memperjuangkan setiap idea dan pendekatan ke arah kemakmuran dan keamanan sejagat,saya mohon jasa baik saudara untuk letakkan blog saya,

http://10sibudakhitam.blogspot.com/

dalam blog list saudara.Blog saudara juga telah saya masukkan dalam list saya agar kita dapat sama-sama berkongsi memartabatkan agama dan bangsa tercinta.

Saya dengan ini juga secara rasminya menjadi followers blog saudara.

Dalam memantapkan ukhwah dan merapatkan saf, harapan saya agar dapat kita sama-sama jadi followers blog dan buktikan pengikut kita lebih ramai bersatu-padu dalam menegakkan agama,bangsa dan negara.Tunjukkan inilah generasi maya yang bersatu dalam perjuangan di alam siber.

Menjadi followers di blog saya di http://10sibudakhitam.blogspot.com, saya dahului dengan ucapan terima kasih.

Salam ukhwah dari 10 Si Budak Hitam..Assalamualaikum.

arin2772 said...

Anonymous said...
Saya setuju dgn cara En Screw utk tidak mendedahkan identiti pemimpin PAS tersebut. Semoga En Screw selamat dunia dan akhirat

Bagi Pihak
DR HATTA RAMLI
AHLI PARLIMEN KUALA KRAI

si anon di atas tu si skrew le.. dia dah bgtau dah siapa si polan tu.. kan.. kan.. kan.. skrew??