Thursday, December 3, 2009

TASK FORCE 2010 PAS
Sumber dari PAS Pusat ada menyebut bahawa Mustafa Ali tengah sibuk-sibuk menubuhkan Task Force 2010 untuk mengukuhkan legasi dan cengkaman Hadi Awang dalam PAS seterusnya menolak pengaruh PAS Kelantan dalam PAS Pusat yang selama ini dilihat sebagai ancaman kepada PAS. Antara pemimpin yang turut serta dalam task force ini ialah HASSAN ALI, HATTA RAMLI dan MAHFUZ OMAR. Patutlah ribut-ribut PAS sekarang dengan pelbagai skandal dan kontroversi.
Task Force ini merancang untuk mendominasi PAS menjelang Muktamar Agung PAS 2010 dengan menjadikan isu yang melanda PAS Kelantan dan Nik Aziz sebagai isu perdebatan utama. Strategi yang digunakan ialah dengan menusuk jarum melalui artikel Aziz Bari 'Pengajaran Dari Bagan Pinang' sebagai 'bright spark' diikuti isu Hassan Ali di Selangor sebelum Kickdefella menjalankan peranannya menghancurkan Kelantan. Kesemua isu yang ditimbulkan semata-mata untuk melihat reaksi Nik Aziz yang pastinya akan menjalankan peranannya sebagai penyelamat PAS yang maksum sebelum Kickdefella mendedahkan semua keburukannya sepanjang memerintah Kelantan. Nampak macam teori 'reindeer game' pulak apabila sasaran utama gagal melihat dirinya sebagai sasaran tetapi melihat orang lain sebagai sasaran utama yang berjaya dibunuh!
Penggerak utama task force ini ialah Hassan Ali dengan melantik Suwardi Yaakob sebagai runnernya bagi menarik sokongan pengikut-pengikutnya di Selangor dengan menawarkan projek-projek kerajaan negeri (adakah projek tu?). Ramai pemimpin PAS di peringkat kawasan di Selangor berjaya diikat dengan kontrak tersebut sebagai habuan memberi sokongan kepada Hassan Ali bagi melanggar Khalid Samad dan sekutunya di Selangor yang pro Anwar dan Nik Aziz. Mustafa Ali melihat Anwar dan Nik Aziz sebagai api dalam sekam yang perlu dipadamkan segera bagi memastikan survival politik PAS di mana objektif seterusnya ialah keluar dari Pakatan Rakyat dan bergabung dengan UMNO! Konspirasi ini cuba didedahkan dalam antihadeeth.blogspot.com yang ada kaitan dengan malaysiawave.blogspot.com.
Tukang Screw sudah lama terfikir bahawa wujud satu konspirasi untuk menolak Nik Aziz dan Anwar di dalam PAS dan sekarang kita lihat permainan tersebut sedang sibuk dicaturkan.

No comments: